Morskie opowieści
|
2022-01-24, 01:24:17
Morskie opowieści
|
|||
|
|||
Syreny i piraci
Spałam w wodorostach na dnie oceanu Śpiewałam w szmaragdowej morskiej toni Specjalnie dla Ciebie, my love Byłam syreną z kasztanowymi lokami I wężowymi, zielonymi oczami Złote plamy w spojrzeniu zdradzały dzikość serca Lśniące, zielone łuski Zdradzały zazdrosny charakter Pływałam po karaibskim oceanie I słuchałam w oddali rytmów bachaty Prosto z tętniącej życiem i ludzmi plaży Piraci lubią o nas opowiadać Chwalić się i marzyć Stać z kolorową papuga na rufie statku I snuć nieprawdziwe, męskie opowieści Mało który wie... Że powinien zatkać uszy słysząc nasz śpiew I odpłynąć szybko w swoją stronę Do swoich spraw Do swojej żony i dzieci Do swojego stabilnego świata na lądzie Kiedy śpiewamy to świat tanczy Kiedy pływamy to mężczyznom przyspiesza oddech Kiedy się uśmiechamy przed ich twarzami Widzą Ostre Białe Zęby Dominikana Widziałam Cię w każdej mahoniowej rzeźbie Marzyłam o Tobie na plaży Dopóki nie zobaczyłam kolorowej papugi Pastelowego zachodu słońca Białego piasku Dopóki nie usłyszałam pieśni fal Dopóki ulice Santo Domingo Nie zawróciły mi w głowie I nie zamknęły mi ust Namiętnym pocałunkiem I nagle jestem zajęta Zapominaniem Ciebie Dopiero po drugiej stronie Haiti Dopiero tak blisko czarnego voodoo Zaczęłam zmieniać punkt widzenia Na naszą znajomość Na Twoje intencje |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości