Dlaczego?...
|
2016-02-17, 00:53:34
Dlaczego?...
|
|||
|
|||
była mała dziewczynka
smutna dziewczynka widziała więcej spoglądała głębiej czuła bardziej kochała mocniej cierpiała silniej i ufała?… żyletka była z nią z dłoni jej nie wypuszczała dlaczego?… dlatego że była nic warta dlatego że nienawidziła siebie chciała siebie karać nie chciała żyć dlaczego?… dlaczego dziewczynko niszczysz siebie dlaczego?… dlaczego jeśli jesteś coś warta jeśli kochasz i czujesz jeśli cierpisz i widzisz bardziej niż inni zabijasz siebie dlaczego?… pytanie głucho zabrzmiało i pozostało bez odpowiedzi… |
|||
2016-02-19, 14:00:43
RE: Dlaczego?...
|
|||
|
|||
Jeśli mogę coś podpowiedzieć wydaje się iż za dużo używasz słowa dlaczego, przez co wiersz staje się monotonny. Ale poza tym całkiem nieźle, no i na czasie, jeśli można użyć takich słów. Pozdrawiam
|
|||
2016-02-20, 22:30:49
|
|||
|
|||
(2016-02-19 14:00:43)member22 napisał(a): Jeśli mogę coś podpowiedzieć wydaje się iż za dużo używasz słowa dlaczego, przez co wiersz staje się monotonny. Ale poza tym całkiem nieźle, no i na czasie, jeśli można użyć takich słów. PozdrawiamWydaje mi się, że to słowo"dlaczego" jest calym sensem tego wierszu |
|||
2016-02-24, 14:47:57
|
|||
|
|||
Member22 tytuł tego wiersza jest Dlaczego? i to slowo tak jak napisał djw jest przewodnie w nim. Być może zbyt wiele razy ono przebrzmiewa w nim ale cały obraz jest tylko tłem - to co chciałbym zeby słuchacz z niego zapamietał to właśnie to pytanie postawione na tle obrazu. Mam nadzieje ze mi sie udało to osiągnąć.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości