Ikar to ja
|
2015-03-08, 18:51:39
Ikar to ja
|
|||
|
|||
To będzie krótki lot Ikarze
Radość, ból, gniew, cierpienie, szczęście Zamknięte w ostatnim oddechu W ostatniej chwili Zamknięte oczy I strach by je otworzyć By spojrzeć ostatni raz Kochać do końca Zostawiając pustkę w sercach Tych którzy cię kochali Niech zapomną, na pewno zapomną Bo mnie nie było .............................. To był krótki lot Ikarze Zgubiłem gdzieś skrzydła A może nigdy ich nie miałem |
|||
2015-03-09, 13:16:54
RE: Ikar to ja
|
|||
|
|||
Zbyt pesymistycznie i smutno jak dla mnie. Ty zgubiłeś swoje skrzydła, Ikar miał je z wosku, więc słońce je roztopiło. A może jednak warto poszukać utraconych skrzydeł i wzbić się jeszcze raz w powietrze na przekór złemu losowi? Zastanów się nad tym nim podejmiesz zbyt pochopne kroki i decyzje. Pozdrawiam
|
|||
2015-03-09, 17:08:57
|
|||
|
|||
To tylko słowa...i aż słowa...pisane na naprędce...gdy uczucia biorą górę nad rozsądkiem...dzięki member
|
|||
2015-03-19, 22:51:55
|
|||
|
|||
to będzie krótki lot Ikarze radość ból gniew szczęście zamknięte w ostatnim oddechu ostatniej chwili zamknięte oczy strach je otworzyć ostatni raz spojrzeć kochać do końca w sercach pustkę zostawić tych którzy cię kochali na pewno zapomną że mnie nie było .............................. to był krótki lot Ikarze zgubiłem gdzieś skrzydła a może nigdy ich nie miałem Witam, kristofero, oto moja sugestia: nie jesteś konsekwentny w pewnym momencie zaniechałeś znaków diakrytycznych, a szkoda: bo, to jest dobry wiersz, bardzo emocjonalny. Dobrze wiesz, że ostatnie słowo należy do autora, ale warto wiersz dopracować. Pozdrawiam. Leah |
|||
2015-03-21, 19:51:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-03-21 19:54:28 przez kristofero.)
|
|||
|
|||
powiem szczerze. że podobnie chciałem to robić, kilka niuansów inne ale ogólnie wiersz nie traci swego charakteru, sensu i wydźwięku ... dziekuję za sugestię
to będzie krótki lot Ikarze radość ból gniew szczęście zamknięte w ostatnim oddechu ostatniej chwili zamknięte oczy strach je otworzyć ostatni raz spojrzeć kochać do końca w sercach pustkę zostawić tych którzy cię kochali na pewno zapomną .............................. to był krótki lot Ikarze zgubiłem gdzieś skrzydła a może nigdy ich nie miałem |
|||
2015-03-22, 09:52:26
|
|||
|
|||
kristofero,
"zamknięte oczy strach je otworzyć" moim zdaniem - wystarczy, taki zapis: - strach oczy otworzyć- warto zrezygnować z dopowiedzeń, a i wiersz staje się ciekawszy... Pozdrawiam Ciebie serdecznie i niecierpliwie czekam, na poprawioną wersję wiersza. Leah |
|||
2015-03-22, 10:25:59
|
|||
|
|||
To był krótki lot Ikarze Radość, ból, gniew, szczęście Wszystko w ostatnim oddechu Zamknięte oczy I strach by je otworzyć By spojrzeć ostatni raz Ubóstwiać do końca Zostawiasz pustkę w sercach Tych którzy cię kochali Niech zapomną Na pewno zapomną To był krótki lot Ikarze Zgubiłem gdzieś skrzydła A może nigdy ich nie miałem ciekawy wiersz , ale ja go przeczytałem tak, takie odczucia zostawił w3 moim sercu ten wiersz...każdy może mieć inne, ale i...czasami Twoje spojrzenie po czasie na ten wiersz i Tobie podpowie, że moze trzeba coś w nim zmienić kamil jestem jaki jestem |
|||
2015-03-22, 11:45:43
|
|||
|
|||
to będzie krótki lot Ikarze
radość ból gniew szczęście zamknięte w ostatnim oddechu ostatniej chwili strach oczy otworzyć ostatni raz spojrzeć kochać do końca w sercach pustkę zostawić tych którzy cię kochali na pewno zapomną że mnie nie było .............................. to był krótki lot Ikarze zgubiłem gdzieś skrzydła a może nigdy ich nie miałem wiersz wystarczy tylko tknąć. Mam nadzieję, że Ciebie nie uraziłam, ten wiersz, jest wart dopracowania. Pozdrawiam |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości