Szansa
|
2014-12-25, 15:50:28
Szansa
|
|||
|
|||
Dotykiem wiatru róży krzak łagodnie poruszony
Ma w środku tylko jeden pak widoczny z każdej strony Zielone liście wokół lśnią sztywne jak od krochmalu Łodygi zbrojne w kolce są kłują wszystkich bez żalu Powoli rośnie kwiatu pak lecz zanim się rozwinie Sięgnie po niego wiele rak on przetrwa albo zginie Gorące słońce grzeje go gdy miedzy liście wnika W deszczowych kroplach kapie się i schnie wnet od wietrzyka Czasem to piorun błyśnie tez i przejdzie nad nim burza Lecz gdy nie złamie od niej się to będzie z paku róża Gdyż cala moc w tym tutaj tkwi jak szanse wykorzysta Tak samo może każdy z nas poeta czy artysta Podziwia nieraz cały świat na swej scenie teatru Niejeden róży piękny kwiat tknięty dotykiem wiatru. |
|||
2014-12-27, 14:38:44
RE: Szansa
|
|||
|
|||
Proste i wyraźne rymy nie zawsze dają dobry efekt. Wiersz wymaga ponownego przemyślenia i obróbki warsztatowej. Takie wiersze jak ten pisałem na początku swej poetyckiej podróży ok 20 lat wstecz. Ale każdy przecież musi jakoś zacząć. Pozdrawiam
|
|||
2014-12-27, 16:18:21
|
|||
|
|||
A ja myślałem, że 22 w twoim nicku, to twój wiek
|
|||
2014-12-31, 13:04:28
|
|||
|
|||
Chciałbym być znów taki młody. Dzięki za tyle pozytywu z Twojej strony i życzę wielu naprawdę fajnych momentów z poezją dla Ciebie w tym Nowym Roku. Pozdrawiam
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości