Żywioł
|
2011-03-21, 07:10:07
Żywioł
|
|||
|
|||
potężny żywioł zniszczył Japonię
pochłonął ogrom ludzkich istnień uszkodził jądrowe elektrownie ludności przyniósł wiele cierpień w czterdziestym piątym A-bomby skutki ataku do dzisiaj są widoczne teraz wybuchają jądrowe reaktory nippon choroba promienna dotknie atom jest strasznym zagrożeniem chociaż dla świata jest pożyteczny wystarczy przecież chwila moment by stał się on bardzo niebezpieczny nieszczęsny kraju kwitnącej wiśni znowu cię spotykał dotkliwy cios przy tobie nasze serca oraz myśli człowiek wymyślił tak wielkie zło Zagórzyce 2011-03-18 |
|||
2011-03-21, 20:27:16
RE: Żywioł
|
|||
|
|||
Oj Leszku poruszyłeś smutny temat. Tak bardzo współczuję temu narodowi, tyle nieszczęść i nie widać końca
miłego dnia |
|||
2011-03-21, 22:53:05
|
|||
|
|||
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2011-03-22, 00:12:24
|
|||
|
|||
To wielka tragedia,tyle istnień ludzkich straciło życie i ile jeszcze ucierpi ten kraj
Dziękuję Leszku Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2011-03-22, 12:16:44
|
|||
|
|||
Leszku, poeto,
cenne jest to o czym piszesz. W Twoich wierszach przebija się tematyka o tęsknocie miłości jak również zauważasz to co dzieje się na szerokim horyzoncie świata. atom jest strasznym zagrożeniem chociaż dla świata pożyteczny wystarczy przecież chwila moment by stał się bardzo niebezpieczny ... przy tobie nasze serca i myśli to człowiek wymyślił tak wielkie zło ( W tych zwrotkach pozwoliłam sobie wprowadzić niezauważalne zmiany - przepraszam i pozdrawiam kocham cię życie |
|||
2011-03-22, 16:02:31
|
|||
|
|||
Trudno komentować samo wydarzenie,bo temat smutny i skutki tego nieszczęścia będa znowu sie latami ciągneły..,takie zycie!
A co do wiersza,to ładnie to napisałeś--oddałes cześć i tym ofiarom dnia dzisiaejszego i tym z z 45 roku--dzieki Leszku...,dobra robota poetycka... Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości