Pielgrzym i Fatamorgana
|
2011-03-02, 18:13:04
Pielgrzym i Fatamorgana
|
|||
|
|||
Szedł raz pielgrzym bezkresną pustynią
marzył zobaczyć swe piramidy bo słyszał z jakiego piękna słyną nie zobaczyć ich byłoby wstydem. I wyruszył w swą pielgrzymkę życia cel miał jeden, choć droga daleka zabrał jadło i dużo do picia one przecież zawsze będą czekać. Lecz dnia pewnego, tak jakoś z rana ujrzał piękno tak niesamowite bo dziewczyna cudna i zadbana wdzianko zwiewne, jak na nią uszyte. Zapomniał o swym celu podróży piramidy zajęły plan dalszy bo czas przy niej go wcale nie nużył czarowała go pięknem swych wierszy. Więc zakocham się w cudnej poezji wiatr pustyni stał się taki miły słowa wiersza i zapach jej frezji niewolnikiem miłości czyniły. Tak minęła im cała ich droga miłość kwitła z wieczora do rana lecz zapomniał ten młody nieboga że na imię jej Fatamorgana. No i znikła tak samo jak przyszła poszła śladem nowej karawany pokochała nowego pielgrzyma a on został taki zakochany. Więc uważaj na swoje marzenia abyś nie musiał okryć się wstydem bo możesz spotkać Fatamorganę czasem spójrz miło na piramidę Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-03-02, 22:45:09
RE: Pielgrzym i Fatamorgana
|
|||
|
|||
Łał, jestem pod wrażeniem. To jak streszczenie filmu lub książki. Piękny temat a wykonanie mistrzowskie
miłego dnia |
|||
2011-03-03, 22:51:43
|
|||
|
|||
jak zwykle ......
pozdrawiam Grześ |
|||
2011-03-04, 17:35:53
|
|||
|
|||
Dzięki anju)
Grześ widze niezadowolony!!!nie pierwszy raz,szkoda! pozdrawiam! Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-03-04, 21:40:27
|
|||
|
|||
Więc zakocham się w cudnej poezji
wiatr pustyni stał się taki miły słowa wiersza i zapach jej frezji niewolnikiem miłości czyniły. potrafisz pisać o wszystkim Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2011-03-07, 18:31:37
|
|||
|
|||
Dziękuje bardzo
wprawdzie moim celem zawsze były teksty piosenek--kilka napisałem,ale nie bardzo wiem jak to sprzedac i komu,a pisać chce wszystko,bo mnie na samym początku starano się zaszufladkowac jako rozweselacza portalu(innego),a ja nie dam sie zaszufladkowac..,potrafie więcej,tylko nie chce mi sie za bardzo..,no bo i po co??? ale może,,może..zobaczymy..,z pewnościa(powiem tu nieskromnie) mógłbym więcej,tylko nie ma dla kogo(chodzi o wykonawców,oczywiście)..,choc wielu nie ma nic nowego,ale prowincja,to prowincja,a przebic się do kogos nie jest łatwo... pozdrawiam! Janusz Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-03-07, 20:49:43
|
|||
|
|||
(2011-03-04 17:35:53)wolwerin napisał(a): Dzięki anju) ależ interpretacja mojego komentarza jest odmienna od moich intencji na słowa Anji ja napisałem poparcie a nie krytyke Twoje wiersze sa naprawdę mistrzowskie - jak zwykle pozdrawiam Grześ |
|||
2011-03-15, 19:29:20
|
|||
|
|||
Dzieki Grzesiu
Krótko się znamy stąd chwilowe nieporozumienie lub niezrozumienie się,ale to nie problem--my,poeci mamy swoje klimaty,swóje postrzeganie rzeczywistości i właśnie dlategho,że poetycko podchodzimy do sprawy możemy czasem miec pozornie rózne zdanie,ale jest OK Dzieki za uznanie i pozytywne komentarze..,może nie są to wiersze w mistrzowskim wykonaniu,ale sie staram,a pisze dopiero kilka miesięcy pozdrawiam! Janusz Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-03-15, 20:52:30
|
|||
|
|||
Świetnie Janku. Buziaki
http://www.youtube.com/watch?v=dJ3lxK9hs9U |
|||
2011-03-16, 00:15:05
|
|||
|
|||
(2011-03-15 19:29:20)wolwerin napisał(a): pisze dopiero kilka miesięcya ze mnie niedowiarek być może wcześniej pisałeś wolwerin tylko do "szuflady" Dziękuję ,że wiersze się zbuntowały i ujrzały światło dzienne Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2011-03-16, 14:02:07
|
|||
|
|||
oj nie pisał do szuflady ...pisał tam gdzie sarenka...
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2011-03-16, 23:10:06
|
|||
|
|||
(2011-03-16 14:02:07)babajaga napisał(a): oj nie pisał do szuflady ...pisał tam gdzie sarenka... Oboje bardzo ładnie piszą miłego dnia |
|||
2011-03-17, 01:13:14
|
|||
|
|||
o tak...masz racje...
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2011-03-19, 20:28:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-19 20:32:07 przez wolwerin.)
|
|||
|
|||
No tak-pierwszy wiersz napisałem córce do szkoły jedenenaście lat temu,a właściwie trzy--była nizła sansacja w szkole,a zwrotka wiersza poszła na reklame szkoły..,tylko siadając do pierwszego nie miałem pojęcia,czy ułoże zwrotke
wygoniłem wszystkich na zakupy,potem dfwa piwka i tak powstało dwanaście zwrotek,dwie najsłabsze wyciąłem,i to był mój debiut ale siadając do pisania nie miałem pojęcia,czy napiszę pozdrawiam! Ja układam wiersz podczas jazdy-dzisiaj układałem o Was:)jak mi jutro wróci,to go spiszę--to mój sposób na wiersz--jak wraca,to jest wart pisania,jak nie wraca,to nie w szufladzie tez cos zastało,tylko Dejanira mi to wyrzuca,wredota Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-03-19, 21:54:38
|
|||
|
|||
Mnie się najlepiej pisało w pracy na kompie, napisałam od razu wydrukowałam, wena nie opuszczała. Teraz już nie pracuje a wena chyba tam została
miłego dnia |
|||
2011-03-22, 00:24:44
|
|||
|
|||
(2011-03-19 20:28:41)wolwerin napisał(a): pozdrawiam! a buuuuu i wolwerin nie spisał wiersza ... a to wredotka a Dejanirę za to wyrzucanie spotka chyba kara OOOOOooo... niooo może ją ominie pod warunkiem gdy na forum wiersze z szuflady umieści Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2011-03-22, 13:46:14
|
|||
|
|||
Oj,dzieki polotka,że jestes,bo poprawiasz mi nastrój,a czas mam dość kiepski--Twoje komentarze sa zawsze bardzo fajne-DZIEKI
pozdrawiam! Janusz Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-03-24, 23:18:03
|
|||
|
|||
miłego dnia |
|||
2011-03-25, 00:19:55
|
|||
|
|||
fajny duszek
|||
2011-03-26, 13:21:26
|
|||
|
|||
to postraszę Was trochę OOOOoooooooo
Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|