NA PARAPECIE ŚWIATA
|
2011-02-26, 17:12:24
NA PARAPECIE ŚWIATA
|
|||
|
|||
Gdy życia miałem już dość
nadeszły te najgorsze lata wtedy to właśnie pewien Gość postawił mnie na parapecie świata i mówi do mnie, człowieku leć ruszaj, dłużej już nie zwlekaj choć długa drogę będziesz mieć odnajdziesz pewnego człowieka lecz ja do niego mowie tak Gościu, trochę powagi przecież nie jestem żaden ptak mam dobre sto kilo wagi ty nie masz latać jak ten ptak to by skończyło się fatalnie ty musisz latać-powiem ci jak zacznij latać mentalnie ja myślę sobie co za świr jakiś chory przypadek on chyba już wkurzony był i dał mi kopniaka w zadek wiec poleciałem, lecz nie w dół mnie pociągnęło gdzieś do góry minąłem już chyba nieba pół ponad najdalsze chmury co zobaczyłem-nie uwierzycie latając po tym niezwykłym niebie z lotu ptaka spojrzałem na moje życie i w końcu odnalazłem......... siebie a gdy wróciłem on wciąż czekał pyta-dobrze żeś się bawił? lecz ja mu na to, na co czekasz może byś się tak przedstawił tak, teraz uczynię to z gestem i zrobię to należycie bo przyjacielem twoim jestem i mam na imię Życie i choć przyjaciół wielu znam najbardziej kocham jego za przyjaciela Życie mam czy można mieć lepszego? Zamknij oczy, otwórz serce,a zobaczysz dużo więcej... |
|||
2011-02-26, 21:02:02
RE: NA PARAPECIE ŚWIATA
|
|||
|
|||
z lotu ptaka spojrzałem na moje życie
i w końcu odnalazłem......... siebie co za optymistyczny wiersz, brawo. To co powyżej jest bardzo ważne w życiu, spojrzeć z perspektywy i wszystko jasne. Lubię Cię czytać miłego dnia |
|||
2011-02-26, 23:04:49
|
|||
|
|||
i choć przyjaciół wielu znam
najbardziej kocham jego za przyjaciela Życie mam czy można mieć lepszego? no chyba nie Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2011-02-27, 01:08:46
|
|||
|
|||
Mój ulubiony wiersz Twojego autorstwa.Pozdrawiam Jaśku
http://www.youtube.com/watch?v=dJ3lxK9hs9U |
|||
2011-02-27, 09:17:30