Następny dzień
|
2010-11-09, 13:49:31
Następny dzień
|
|||
|
|||
Nastał dzień następny
życie nadal się krecić brak ochoty na ranne wtawanie przeczuwam .ze coś złego się stanie serce ze strachu drży w głowie układam plan zły czarne myśli mnie ogarniają te dobre wciąż odpędzają, na każdym kroku czai sie podłość mam tego serdecznie dość. zadaję sobie wciąż pytanie czy można żyć normalnie? czy kiedyś dobroć nas ogarnie? czy znajdziemy dla siebie czas? czy wolimy wziąć nogi za pas ? i uciekać przed sobą? niż porozmawiać z drugą osobą? wierzę , że kiedyś nadejdzie taki czasz słońce zaświeci dla nas radość w naszych sercach zagości. z ochotą powitamy nowych gości.. ugościmy jak na ludzi przystało ..czekam z niecierplowością na ten dzień! |
|||
2010-11-09, 22:50:35
RE: Następny dzień
|
|||
|
|||
odpowiem tak:
Dla mojej Ślicznej Piękno jest czymś, co nigdy nie mija I nie ważny ni czas ani pora Piękno - to wiedza niczyja To zachwyt, cierpienie i zmora Tych wspomnień, rozkoszy widzenia Tych cierpień i westchnień, zachwytu Tych udręk tęsknoty do cienia Tych czuwań tych pragnień do świtu Jest takie miejsce, na świecie Jest w nas ten kawałek nicości Jest - bo to przecież jest nasze Jest - stale to w sercu mym gości Pięknem jest radość poranku Pięknem są oczu Twych ślady Pięknem - wyznanie kochanków Pięknem są wzloty i pady I nawet, gdy mgła oczy zacienia Gdy czas ślady zaciera Piękno - ta zmowa milczenia Swą wielkość - cały czas wspiera Nie ważne też gdzie i kiedy Piękno człowieka dokona Na żyć całych miliony Na wieczność będzie i ONA ......... Grześ |
|||
2010-11-11, 19:14:46
|
|||
|
|||
Wow jak tutaj milutko się zrobiło złapałam pozytywną energię i lecę dalej
Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2010-11-11, 20:48:57
|
|||
|
|||
a Wracaj szybko
Grześ |
|||
2010-11-12, 13:25:09
|
|||
|
|||
Kolejny dzień”
To był kolejny z następnych Kolejne wystawy, lustra Odbicie sylwetki Twej Śmiały i zrównoważony krok Dzień , marzeń spełnienie Jesienna pora , Słońce nisko Zgęszczone niebo, zasłonięta kurtyna Ściemnione światło, zimowa pora Zbliżenie, sekunda zdarzeń Wir spojrzeń, dotyk ciała, śpiew Obecność, w myślach codziennych Szukających Serca Twego na ulicy Odległość Zbyt wielka Spełnienie nie ma ujścia , bezlitośnie Smutek, gasi uczucie Żal, ściska dłonie delikatne Nagle, światło czar pryska Zastyga uniesiona myśl Kręci się łza na oku wydarzeń To czar marzeń prysnął..... Kolejny Dzień (wiersz) autor wiersza::: Tomasz Grzmocinski ::: Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2010-11-12, 17:17:58
|
|||
|
|||
Och
ale tu wspaniale Grześ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|