Wenecki Karnawał
|
2008-01-13, 21:06:22
Wenecki Karnawał
|
|||
|
|||
Maski urokliwe
Symbole uczuć Zagadki serca Lęk przed wypowiedzeniem duszy A może tajemnica piękna W wenecki karnawał W myślach o Tobie Za maską twarz skrywam Oczy z odbiciem wnętrza I teraz czas na Ciebie Twoja maska Twoje odbicie serca Twoje skrywanie wnętrza Twoje wypowiedzenie duszy Tego się nie lękam Przed nią troski nie odczuwam Tylko siebie wylewam W gondoli zmierzania i spełnienia serca Ty jesteś tego balu ozdobą Maska skrywa istotę i esencję piękna Zaczarowaną przez pragnienie miłości Przez pragnienie szczęścia Na tym weneckim karnawale Na placu świętego Marka Roztańcz się w poświacie słońca Stłucz życia Twojego maski nieszczęścia I tę którą teraz nosisz zdejmij Ukazując siłę Twojego zwycięstwa Teraz nad weneckim kanałem w zadumie stanąwszy w maskach życia Ujrzałem przesłanie pięknie zapisane Warto zostać gondolierem w cieniu ukrytym W masce weneckiego Przyjaciela⦠norbertus |
|||
2008-01-13, 22:21:03
|
|||
|
|||
Maski życia i tez maski nieszczęścia. W ślicznej scenerii je umieściłes.
|
|||
2008-01-15, 13:18:05
|
|||
|
|||
nie kazdy potrafi zdjąc maske ,czesto clae zycie sie za nia ukrywamy Bardzo dobry wiersz
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2009-05-07, 18:39:17
Re: Wenecki Karnawał
|
|||
|
|||
Taka perełeczka się gdzieś w kąciku zawieruszyła :brawo: .Do karnawału jeszcze sporo czasu lecz ten gondolier na czasie
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości