Odejdź ..
|
2008-09-23, 20:01:28
Odejdź ..
|
|||
|
|||
Deszcz objął nas w swoje władanie
ciemną chmurą niebo nam przesłania zapraszam promienie na śniadanie nie słuchać kropel smutnego łkania pragnąc słońca, gorąca, radości bo życie to nie są tylko chwile skryte w zwiewnych szatach miłości gdy do odkrycia zostało tyle szczytów, które w chmurach czekają wód choć ich nurt nieustannie pędzi uniesień, gdy uczucia nam grają wiatru w żaglach co kusi nęci odejdź w siną dal wodna pani ulewą inne zasmuć umysły chórem odpowiedzą zapytani z błękitem wiążemy pomysły .... życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
2008-09-23, 21:33:54
|
|||
|
|||
miłoścą ludzkie serca przepełni
gdy tacy zachłanni tego świata czas nasz jasnym blaskiem się wypełni w cieniu kryjąc minione lata życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
2008-09-24, 17:02:02
|
|||
|
|||
Troszke poprawiłem
deszcz objął świat w swoje władanie ciemną chmurą niebo znów przesłania zapraszam promienie na śniadanie nie słysząc kropel smutnego łkania pragnę słońca gorąca radości bo życie to nie są tylko chwile skryte w zwiewnych szatach miłości gdy do poznania zostało tyle szczytów co wciąż w chmurach czekają wód, choć ich nurt nieustannie pędzi uniesień, gdy uczucia nam grają wiatru w żaglach co kusi nęci odejdź w siną dal wodna pani ciemnością inne zasmuć umysły chórem odpowiedzą zapytani z błękitem wiążemy pomysły ⦠życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
2008-09-24, 17:09:12
|
|||
|
|||
A mnie tym razem niezbyt się podoba.... :cry:
male_p napisał(a):Deszcz objął nas w swoje władanie - zaimki nas i nam, chyba nie potrzebne male_p napisał(a):zapraszam promienie na śniadanieskoro zapraszam w 1 osobie to nie słucham bądź nie słyszę itp Druga zwrotka najładniejsza - tylko znów w bezokoliczniku "pragnąc" - hmmm... w trzeciej zwrotce zwracają uwagę przecinki (albo wszystkie usunąć - albo uzupełnić interpunkcję - tak doradzałabym) Ponadto moim zdaniem to "które" niepotrzebne... Może: szczytów w chmurach czekających itd Tym razem wiersz nie przemawia do mnie.... - ale tak czasem bywa... Nie jestem autorytetem i niezbyt się znam, ale napisałam, co mnie boli. Mam nadzieję, że małe_p wybaczy, moje natręctwo Pozdrawiam |
|||
2008-09-24, 17:23:52
|
|||
|
|||
Jednym słowem do .. roboty
coś tam ponownie zmieniłem życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
2008-09-24, 19:55:16
|
|||
|
|||
Uśmiech świadczy, że nie popsułam nastroju - to cieszy...
zastanów sie raz, zanim coś dasz, dwa-zanim przyjmiesz i tysiąc zanim zażądasz |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości