Pralnia sumienia.
|
2008-10-05, 22:44:58
Pralnia sumienia.
|
|||
|
|||
Pralnia sumienia*
Poukładajmy sobie w końcu marzenia. Równiutko. Po katolicku. Upudrowane sumienie i tak kpi z naszej bardzo małej stabilizacji. Jutro z kościelnej wieży spadnie trochę obłudy, ale dzisiaj jeszcze poudawajmy takich jak oni. Rozgrzeszonych Z bycia bezmyślnym. *Tytuł wplątała Ginsanka dźięki wielkie ofkors (mam wątpliwości co do wielkich liter na początku wersów....Ach, i ogólnie- chciałabym dodać - to nie jest wiersh generalizujący katolików jako takich właśnie jak napisałam, więc mam nadzieję, ze nikt nie poczuje się urazony. W ogóle wszelkie sugestie co do formy - I TYTUŁU innego ewentualnie - mile widziane ) "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-06, 17:57:04
|
|||
|
|||
"Takich jak oni. Rozgrzeszonych
Z bycia bezmyślnym. " kurcze ....dobre!!! Znam naprawdę wspaniałych katolików, ale niestety i takich." modli sie pod figurą, a diabła ma za skórą " czy jakość tak to szło.jak zwykle pannica poszła równo :lol: Co do liter faktycznie chyba byłoby lepiej z małej.Tytuł : pralnia sumienia" :lol: |
|||
2008-10-06, 18:13:42
|
|||
|
|||
Ginsana napisał(a):pralnia sumienia"o, świetne A literki poprawię wkrótce "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-06, 18:14:49
|
|||
|
|||
:lol: zaraz poszukam takiej foty i dam ci link
|
|||
2008-10-07, 12:24:56
|
|||
|
|||
DOOOOOObre
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2008-10-07, 13:55:21
|
|||
|
|||
Literki duże nie przeszkadzaja poniewaz prowadzisz pełna interpunkcje. Bardziej przeszkadza mi pewne niedokończenie, niedosyt wytwarzający się między prZedostatnia a ostatnią zwrotką - czegoś mi tam brakuje.
Temat swietny , często do niego wracam w swoich wierszach jestem jaki jestem |
|||
2008-10-07, 18:15:44
|
|||
|
|||
Kamil Rousseau napisał(a):Bardziej przeszkadza mi pewne niedokończenie, niedosyt wytwarzający się między prZedostatnia a ostatnią zwrotką - czegoś mi tam brakuje....hm. chyba to racja, coś więcej tam mogłoby być...postaram się coś wplątać tam. dzięki "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-07, 21:37:38
|
|||
|
|||
Takich jak oni. Rozgrzeszonych
Z bycia bezmyślnym. potkniemy się w kościelnym progu :lol: |
|||
2008-10-08, 15:50:20
|
|||
|
|||
Tak zapewne bezmyslność ma wiele do powiedzenia w życiu człowieka, i często się jej niestety ów poddaje. Choć rozgrzeszeniem w postepowaniu katolika czy nie niggdy nie bedzie to tak ad vocem. Wiersz wymuszający zatrzymanie i to bardzo dobrze, wymuszający refleksję to też bardzo dobrze, i wymuszający coś jeszcze, przemianę a to już bardzo bardzo dobrze. ZATEM O TEN STOPIEŃ SIĘ CHYBA POTKNĘ :lol: Pozdrawiam
norbertus |
|||
2008-10-08, 16:49:14
|
|||
|
|||
norbertus - WOW. naprawde mi miło, ze tak skłonił do refleksji mój wiersz, a jeśli naprawde wymusza on przemianę to w ogóle brak mi słów :lol: dzięki więc Tobie za te słowa.
Ginsana napisał(a):potkniemy się:lol: "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-10, 19:30:59
|
|||
|
|||
cieszy , że się spodobało
|
|||
2008-10-10, 23:20:16
|
|||
|
|||
dobry wiersz... podziwiam
Przyjaciel - ktoś, kto zna melodię Twego serca i może ci ją przypomnieć, gdy zapomnisz słów. |
|||
2008-10-11, 20:13:02
|
|||
|
|||
ja też wracam
|
|||
2008-10-12, 17:36:45
|
|||
|
|||
Ninoczka napisał(a):A co Ty Gabi na taki zapis?hm...litery wielkie-->małe na pewno tak jest lepiej ale tamtego wersu bym chyba nie dawała do ostatniej strofy....nie wiem....Ale jak chodźi o literki to biorę się do edytowania tamtego posta właśnie Ale i tak miło mi, ze się nad tym zatrzymałaś A, i jeśli mój wiersz naprawdę skłania do powrotu do naprawdę się cieszę "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-17, 20:49:43
|
|||
|
|||
a widzisz znowu tu przylazłam
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości