Dla przyjaciółki
|
2008-10-17, 20:27:08
Dla przyjaciółki
|
|||
|
|||
Wybaczcie poniższy tekst.Napisałam go " na kolanie".Wczoraj miałam stresujący nieco dzień i nie ukrywam troszkę trzęsąco-myszowaty Moja Przyjaciółka była przy mnie i dodawała mi otuchy i wiary.Dlatego napisałam to, co poniżej.wersja oryginalna, bez poprawek
Dla Przyjaciółki za oknem krople deszczu wystukują rytm jesieni liście żółte z wiatrem harcują po miejskim deptaku nie jest mi jesienno â smętnie na kanapie uśmiech radosny błąkający się po twarzy kobiety - z chochlikami w oczach jest piękna â z nogami po szyję ubrana z kobiecą klasą gdybym wierzyła w aury musiałabym przyznać â blask z niej bije ma coś takiego w sobie że przyciąga jak magnes tępiąc mój wrodzony katastrofizm łyżeczkami podaje mi wiarę chciałabym głośno powiedzieć to moja przyjaciółka â Krysia ale boję się że nazwą spłoszę delikatnego motyla przyjaźni nie ma we mnie safonizmu to tylko szczypta egzaltacji czasem każe mi wyrazić co czuję i wierszem tym podziękować - że Jesteś |
|||
2008-10-19, 14:29:44
|
|||
|
|||
dziękuje dziewczyny i żadnego czepionka ? :shock:
|
|||
2008-10-19, 15:29:26
|
|||
|
|||
Ninoczka napisał(a):Ginsana napisał(a):żadnego czepionka ? :shock:Ja nie mam zwyczaju komentować powiedziała co wiedziała |
|||
2008-10-19, 17:37:21
|
|||
|
|||
prawdziwych przyjaciół ma się niewielu, więc pilęgnuj dalej to co jest wam dane...
|
|||
2008-10-20, 08:28:50
Re: Dla przyjaciółki
|
|||
|
|||
Ginsana napisał(a):Wybaczcie poniższy tekst.Napisałam go " na kolanie"....Dlatego napisałam to, co poniżej.wersja oryginalna, bez poprawek Ty zawsze pisz na "kolanie" , bo wiersz piekny i nie ma co poprawiać pzdr kamil jestem jaki jestem |
|||
2008-10-20, 10:48:34
|
|||
|
|||
Cytat:musiałabym przyznać â blask z niej bije ten wers jest za długi w stosunku do poprzednich podobnie w samej puencie, jak skrócisz będzie okej pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2008-10-20, 16:34:54
|
|||
|
|||
Oj Ginsano... to bardzo wzruszające
Ginsana napisał(a):tępiąc mój wrodzony katastrofizm... w tej chwili nie zastanawiałam się nad formą ale nad treścią a ta mnie zachwyciła Przyjaciel - ktoś, kto zna melodię Twego serca i może ci ją przypomnieć, gdy zapomnisz słów. |
|||
2008-10-20, 19:53:40
|
|||
|
|||
Mirku, Kamilu, Arti , Nulo,Ago, Ewetko jejka dziękuję.myślałam, że mnie zajedziecie na tym wierszu.Ech....dziękuję .A jak przeczytałam, ten wiersz Krysi, wielkie dwie łzy spłynęły po jej policzkach.Już nie wiem, która bardziej była wzruszona.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości