samotność
|
2008-10-30, 23:54:39
samotność
|
|||
|
|||
samotność
I krzyczę hormony młodości szaleją brak miejsca choć niby tak wiele na tym świecie układanek z mgły i bądź tu mądry pełzaj w stronę spełnienia gdy drogowskazy tańczą na wietrze a zegary doprowadzają do obłędu II choć okno otwarte kraty przesłaniają szczęście - poznałem sekret adoptował mnie inny bóg! nienawidzę go codziennie gdy wracam z flaszką ze sklepu jakby życie musiało stanąć w miejscu Pruszków, maj 07 "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2008-11-01, 13:09:39
|
|||
|
|||
Cytat:- poznałem sekret ten bóg miał siłę przebicia do duszy, która mu się poddała. Cytat:gdy drogowskazy tańczą na wietrze ...i to zagubienie takie przekonywujące, ten bóg wybrał stosowną chwilę do zdobycia nowego dziecka I i II części wiąże się psychologicznie, ma swój sens, jest całością. kocham cię życie |
|||
2008-11-02, 10:24:50
Re: samotność
|
|||
|
|||
wreszcie się "wczytałam" i czuję coś przerażającego, szczególnie podoba mi się ten fragment
Arti napisał(a):pełzaj w stronę spełnienia miłego dnia |
|||
2008-11-02, 14:06:24
|
|||
|
|||
pod pierwszą częśćią podpisuję się obiema rękami - czuję się, jakbym czytała o sobie samej (wiec w ogóle chyba nie mam szans by obiektywnie to ocenić
2ga część...ten inny bóg wypełnia pustkę duszy, zycia, fabuły. Jest sporo takich "innych bóstw" (znam kilka..), ciekawe jest to na jakiej zasadzie wybierają sobie wyznawców do adopcji...Ta druga część stanowi ciekawą (choć mało optymistyczną) odpowiedź na ten krzyk młodości w I. W ogóle to mętnie napisałam,,, co nie zmienia faktu, ze świetny wiersz. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-03, 12:13:00
|
|||
|
|||
przerażajacy ten wiersz Arti....myśle ,ze to my wybieramy Boga....
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2008-11-07, 06:30:45
|
|||
|
|||
Cytat:...i to zagubienie takie przekonywujące, ten bóg wybrał stosowną chwilę do zdobycia nowego dziecka to smutny wiersz, samo życie tak to już jest że kiedy jednym wszystko się ułada innym wszystko się wali Cytat:wreszcie się "wczytałam" i czuję coś przerażającego, szczególnie podoba mi się ten fragment włożyłem w niego masę emocji jeśli się udzielają to dla mnie największy komplement Cytat:Jest sporo takich "innych bóstw" (znam kilka..), ciekawe jest to na jakiej zasadzie wybierają sobie wyznawców do adopcji...Ta druga część stanowi ciekawą (choć mało optymistyczną) odpowiedź na ten krzyk młodości w I. W ogóle to mętnie napisałam,,, wcale nie mętnie te bóstwa wykorzystują ludzkie problemy adoptują dzieciaków które nie mają w co wierzyć Cytat:przerażajacy ten wiersz Arti....myśle ,ze to my wybieramy Boga.... jeśli szukamy, pewnie Go znajdziemy... pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości