wirująca noc
|
2009-01-29, 00:45:25
wirująca noc
|
|||
|
|||
WIRUJĄCA NOC
Mojej ukochanej, która chciała opuścić mnie gdy spałem Jeszce wczoraj miałem nadzieję - dzisiaj nic nie zostało z niej już; świat mi cały w nos prosto się śmieje, został tylko na butach zły kurz! Wirujący seks greckich rytmów, ciasny parkiet, świateł rampy blask - wszystko miesza się gdzieś pośród zmysłów, ginie w zgiełku jak zapałki trzask. Ciche ścieżki - miłości drogi siwym kurzem zakryje wnet wiatr; już nie wejdę w przecudne twe progi, nie rozstąpi przede mną się świat. Gdym cię widział jak nikłaś nocą zanim pierwszy brzask wcisnął się w czerń, jeszcze tańcem rozgrzaną, pachnącą - jużem przeklął był nocy tej dzień; pierwszy, w którym zabraknie ciebie i ostatni z tych kiedym cię znał. I już nie wiem â odeszłaś stąd w gniewie - czym cię widział na jawie czy w snach? Teraz postać w nocnej mgle ginie jakby pragnąc w zaułkach się skryć - płomień w sercu rozpala tym silniej⦠I tym trudniej! ....................... I znów chce się wyć! |
|||
2009-01-29, 10:16:49
|
|||
|
|||
jedna tylko uwaga, spróbuj napisać wszystkie wersy z małej litery a szczególnie ostatni , bo to nie nowe zdanie, ale kontynuowanie myśli
miłego dnia |
|||
2009-01-29, 10:54:41
|
|||
|
|||
wiersz oddaje smutek ...czuc w nim emocje, czyli jest ok
i znów te wielokropki u Ciebie ;-) |
|||
2009-01-29, 13:17:03
|
|||
|
|||
skaranie boskie napisał(a):I znów chce się wyć! Skaranie tylko nie wyj do księżyca ;-) A co do wiersza zatrzymałam się przy nim na dłuzej |
|||
2009-01-29, 14:01:54
|
|||
|
|||
bardzo eopcjonalny
|
|||
2009-01-29, 19:28:38
|
|||
|
|||
Już nie przyjdzie nigdy twój cień
po wieczorze niebo się mroczy już nie przyjdzie nigdy twój cień modrej chusty położyć na oczy |
|||
2009-01-29, 22:13:25
|
|||
|
|||
Snowboarder napisał(a):i znów te wielokropki u Ciebie Jest tylko jeden. Ten ciąg kropek w ostatnim wersie tylko po to wstawiony, żeby pozostał rozdział wersa na dwie części. Bez nich forum ściągnęłoby wszystko do lewego marginesu. anja napisał(a):spróbuj napisać wszystkie wersy z małej litery a szczególnie ostatni , bo to nie nowe zdanie, ale kontynuowanie myśli Wszystkie z małej, pominąć interpunkcję... Jakie to modne i... jak bardzo nie moje! W ostatnim wersie sprawa dyskusyjna. U mnie akurat nowa myśl :-) staszek napisał(a):bardzo eopcjonalny Nie znam słowa. Mam nadzieję, że to mnie nie obraża? ;-) stanel napisał(a):Już nie przyjdzie nigdy twój cień A może... To życie mija, nie ja! |
|||
2009-02-01, 18:03:58
|
|||
|
|||
chce się wyć, chce się wyć, chce się wyć...
Ludzie! Skąd ja to znam? Halo! czy to Ziemia? szczęście nie jest na sprzedaż |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości