Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[bronmus45] Zakaz poruszania tematów politycznych
2019-01-27, 17:18:03
[bronmus45] Zakaz poruszania tematów politycznych
W związku z zakazem poruszania jakichkolwiek tematów politycznych przez bronmus45 - do przeczytania tutaj - rozpoczął on następującą dyskusję w Shoutbox:

Cytat:bronmus45 - 2019-01-27 10:54 -- adresat Piotr GRD - cenzura w PRL (a takową doskonale pamiętam) była "pikusiem" w porównaniu do tej tutaj, przez Ciebie wprowadzonej. Nigdzie nie naruszyłem w ostatnich tekstach dobra jakichkolwiek osób, wymieniając ich z nazwiska. Jednak Twoje "lizanie tyłków" z wyprzedzeniem jest na tyle odrażające, że trudno byłoby mi oprzeć się zapisaniu owych zdań, oceniających Twoją czołobitność. Rób sobie więc co tylko chcesz - albo inaczej - co Ci każą kaprale ze sztabu PiS, prowadzący Ciebie na smyczy ...

Już w przeszłości informowałem Cię, że teksty dotyczące polityki i/lub religii mogą pojawić się czasem, ale nie mogą dominować. Niemal każdy taki Twój tekst powodował ostrą kłótnię pomiędzy Tobą i innymi użytkownikami (szczególnie jednym). Pomimo tych przeszłych zdarzeń obecnie takie Twoje teksty nadal w mojej ocenie stanowią zbyt znaczącą część ogółu Twoich tekstów, dlatego też otrzymujesz ten całkowity zakaz. Do kłótni nie dochodzi tu teraz tylko i wyłącznie dlatego, że w ogóle na forum jest niemal zupełnie cicho.

Moje poglądy polityczne nie mają tu żadnego znaczenia, bo w swoich działaniach staram się zawsze być jak najbardziej obiektywny (nie mówię, że mi to na sto procent wychodzi, ale staram się), jednak na marginesie powiem Ci, że się mylisz co do nich. To co robią obecnie rządzący w Polsce jest w mojej ocenie naganne. I o ile pozwalam sobie na poruszanie tej tematyki np. w komentarzach pod artykułami dotyczącymi różnych politycznych zdarzeń, o tyle nie wyobrażam sobie, abym zdominował jakieś forum poetyckie takimi treściami, co Ty w przeszłości zrobiłeś, i teraz też powoli ku temu zmierzasz.

Lubisz te tematy? Proszę bardzo, ale nie na tym forum. Jest mnóstwo odpowiedniejszych ku temu miejsc w internecie.

Cytat:bronmus45 - 2019-01-27 12:35 -- @Piotr GRD - Twoje oceny w stosunku do mnie są tak samo wiarygodne, jak Ty sam w swoim działaniu. Spóźniony i bardzo niechlujny administrator - to moja opinia o Tobie.

Cytat:Piotr GRD - 2019-01-27 14:00 -- W swojej opinii potwierdzasz to, do czego sam się przyznawałem: mam poważny problem z prokrastynacją (odwlekaniem na później) i nigdy nie miałem zamiaru zajmować się administracją forum poza kwestią technicznego działania, zostałem zmuszony do tego sytuacją (głównie przez trzy osoby, do grona których należysz).

Cytat:bronmus45 - 2019-01-27 15:59 -- ... i nadal jesteś pewien, że postępujesz "jedynie słusznie" - czy Ty zdajesz sobie sprawę, jakie to żałosne?

Nie. To w żadnym wypadku nie jest "jedynie słusznie". Nie chcę, nie lubię, nie potrafię zajmować się jakąkolwiek społecznością od strony relacji międzyludzkich. Mogę zapewnić oprawę techniczną dla danej społeczności, ale wolałbym nie wnikać bezpośrednio w relacje pomiędzy ludźmi, bo wiem, że się do tego nie nadaję.

Jednak dawni administratorzy tego forum przestali się nim zajmować i zostałem do tego zmuszony. Reaguję tak jak uznaję to za stosowne, z całą pewnością dałoby się to rozwiązać inaczej, ale nie posiadam takich umiejętności, a prokrastynacja (odwlekanie) dodatkowo mi to w sposób znaczący utrudnia.

Gdy z początku nie reagowałem wcale - było mi to wypominane. Gdy reaguję - też. Wolałbym w ogóle się tymi kwestiami nie zajmować, ale sytuacja mnie do tego zmusza. Wiem, że jeśli nie zajmę się - na przykład - Twoją nadmierną chęcią do poruszania tematów "wybuchowych", to prędzej czy później, gdy tylko pojawi się tu ktoś o poglądach odmiennych niż Twoje, będzie tak jak już było. Jeśli nie zareaguję wcale, będzie gorzej. Teraz niezadowoleni są bronmus45, Misiek, tom_70. Jeśli pozostawię sprawy bez reakcji - będzie jak było, czyli awantury zniechęcające wszystkich innych do jakiejkolwiek aktywności tutaj.

Piotr GRD
Piotr GRD network
Piotr GRD photos

Młodzi Gniewni
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
[bronmus45] Zakaz poruszania tematów politycznych - Piotr GRD - 2019-01-27 17:18:03

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt: dotykiemwiatru @ go away spambots grd.pl | albo: grd @ go away spambots gazeta.pl | | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS