Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem...
|
2015-10-12, 16:18:53
Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem...
|
|||
|
|||
W[z]Y... WAM... WAS Wy, przeginając tutaj pałę
- sami zaś będąc stęchłą kupą - ja już wam dawno radę dałem: przypatrzcie sobie się pod lupą. Obraz wirusa tam widoczny co toczy wam komórki szare to zwykły syf pamięci mrocznej pozostawionej tu za karę. Trutnie, palanty no i trolle co próbujecie sił tu ze mną; powiadam wam, te wasze role są tylko próbą nadaremną. ^ Wam śnią się księżycowe plany; zwidy / niewidy czy finanse, biegacie tak od drzwi do ściany wciąż mącąc wodę - waszą szansę. Wy - "Zbawiciela" pomazańcy, lecz z przetrąconym kręgosłupem musicie wciąż tak samo tańczyć... Czas wam opuścić tę chałupę... ^ Patriotyzm wasz, co język prawi wciąż wypływając śliny tokiem, u was w praktyce nie zabawił nawet przez moment - obszedł bokiem. Wam tylko ciągle brak koryta; więc do obory idźta - głupie. Pewien gatunek was przywita - nie przeszkadzajcie w tej chałupie - ^ Wy, co wolicie swoją Wolskę; bezczelnie drwiąc - ku niej dążycie, przez co hańbicie Kraj mój - Polskę która dziś nie jest w tym korycie. Zbuki ukryte wśród PiSanek zalatujące stęchłym trupem; więc czas wam - typki zakazane migiem opuścić tę chałupę. *** Wersem Tuwima Was nie poczęstuję - bo pewnie padłbym tu zaraz trupem - Bardziej "kumaci" wiedzą o co chodzi - inni?... niech zamkną wnet chałupę - |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem... - bronmus45 - 2015-10-12 16:18:53
RE: Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem... - Fred - 2015-10-12, 17:11:48
RE: Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem... - bronmus45 - 2015-10-12, 17:22:31
RE: Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem... - Fred - 2015-10-12, 18:13:16
RE: Dla pewnej grupy wyborców, zwanych moherludem... - bronmus45 - 2015-10-12, 18:19:59
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości