Wena
|
2011-09-06, 22:52:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-06 22:54:20 przez babajaga.)
RE: Wena
|
|||
|
|||
no proszę jak się Janusz nam rozpisał
i pięknie Anie prosi i ja poproszę - Aniu pisz - my czekamy na wiersze i powrót WENA Weno,mieszkanko duszy, wzruszasz,sercem poruszasz. Przychodzisz jak błyskawica, myśli przenikasz w strofy układasz,odchodzisz Autor: danka27 - bej ** WENA NA WCZASACH ** Zaszyła się wena na łące wśród ciszy. Zabrała ze sobą tobołek niewielki. Do uszu słuchawki wetknęła z bławatków, udaje, że modna i, że mnie nie słyszy. Naga, nagusieńka biega, nuci, skacze. Udając motyla spija nektar z kwiatów. Zza krzaka ukradkiem podgląda zające, beztroska i pewna, że jej to wybaczę. Pomyślałam, dobrze, niech odpocznie sobie. Dam jej dwa tygodnie, przeżyję to jakoś. Wyciszy się, wzmocni, nabierze doświadczeń, a w końcu zatęskni i wróci w pokorze. I tu niespodzianka,po trzech dniach skruszona do drzwi zapukała ze źdźbłami we włosach. Rozsiadła się w swoim bujanym fotelu - gdzie będzie ci lepiej, wariatko ty moja ? Autor: nureczka -bej Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wena - babajaga - 2011-09-06 22:52:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości