Nie słuchajcie
|
2009-04-08, 21:44:07
|
|||
|
|||
leszek009 napisał(a):nie słuchajcież polityków No i dotąd szło całkiem dobrze. Rym częstochowski nie razi, w satyrze nawet jest wskazany bo uwydatnia przekaz. Ładny ośmiozgłoskowiec - idealny na takie okazje. Niestaety, dalej dałeś się ponieść... hm, chyba pośpiechowi. Taki frywolny niby wierszyk też wymaga dopracowania. Zmieniłeś rytm i pomieszałeś rymy. I z satyry wyszła tragedia. Pozwoliłem sobie nieco popracować nad twoim dziełem. Oczywiście potraktuj to jako niezobowiązującą ingerencję. Nie dodałem interpunkcji skoro autor założył jej brak :-) nie słuchajcież polityków zawsze robią dużo krzyku wciąż się kłócą opluwają tak swój mandat wypełniają w sejmie ciągle są pyskówki w kraju widać tego skutki nic nie zrobią dla narodu niech raczej umiera z głodu w ręku mają całą władzę więc co zechcą to uradzą nie odpowie drań przed nikim on narodu przewodnikiem bogatemu PeO rada liberałom tak wypada PiS platformę tylko wini że inaczej rządzić winni swoje wtrąca i lewica choć i ich styl nie zachwyca chłopi rządzą w koalicji nie brakuje im ambicji chcą by stołków im nadawać lecz nie będą odpowiadać politycy wciąż się kłócą naród podatkami młócą Tak na szybko :-) Pozdrawiam niepolitycznie ;-) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Nie słuchajcie - leszek009 - 2009-04-08, 04:15:12
[] - Guest - 2009-04-08, 09:48:42
[] - Guest - 2009-04-08 21:44:07
Re: Nie słuchajcie - czardasz - 2009-05-04, 14:50:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości