przestaję kochać
|
2008-12-13, 10:28:44
przestaję kochać
|
|||
|
|||
przestaję kochać
"Jaki kamień - taki cios Nie dziwi nic Jakie życie - taka śmierć(...)" Edyta Geppert przestaję kochać śniąc miłość raz jeszcze znajoma wódka tylko piętrzy rany najwięcej krętych ma złamane serce - czy muszą wszystkie wieść w ściany (?) XXX przestaję kochać by kochać z powrotem zazdroszcząc blasku pod sklepieniem nocy zaglądam w oczy najczęściej niebieskie aż moje własne płonąc z groteską jak lód się stają - nie ma mnie we mnie... grudzień 08 <!-- m --><a class="postlink" href="http://andante.wrzuta.pl/audio/vjqboOLxJv/edyta_geppert_-_jaka_roza_taki_ciern">http://andante.wrzuta.pl/audio/vjqboOLx ... taki_ciern</a><!-- m --> "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2008-12-13, 10:50:25
|
|||
|
|||
Arti Twoje wiersze często wzbudzają dreszcze, smutno piszesz ale bardzo ładnie.
(na końcu 1 zwrotki może zamiast w napisać do ) miłego dnia |
|||
2008-12-13, 13:30:37
|
|||
|
|||
dziękuję Anju, to bardzo miłe co piszesz:*
zgodnie z Twoją sugestią trochę zmieniłem: przestaję kochać "Jaki kamień - taki cios Nie dziwi nic Jakie życie - taka śmierć(...)" Edyta Geppert przestaję kochać śniąc miłość raz jeszcze znajoma wódka tylko piętrzy rany najwięcej krętych ma złamane serce - czy muszą wszystkie do ściany (?) XXX przestaję kochać by kochać z powrotem zazdroszcząc blasku pod sklepieniem nocy zaglądam w oczy najczęściej niebieskie aż moje własne płonąc z groteską jak lód się stają - nie ma mnie we mnie... grudzień 08 "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2008-12-14, 23:42:01
|
|||
|
|||
Przeczytałem kilka razy,patrzę na wiersz i chłonę jak obraz.
Pięknie! |
|||
2008-12-15, 01:49:13
|
|||
|
|||
Cytat:w pierwszej strofie zniknęłyby rymy...chyba, że zamierzone? rymy zamierzone, ostatnio przy każdym wierszu sporo czasu poświęcam na dynamike... próbuję żeby płynęło... z różnym skutkiem :-? Cytat:Przeczytałem kilka razy,patrzę na wiersz i chłonę jak obraz. powiem tak: dla jednego takiego komentarza warto pisać. dziękuję i pozdrawiam A. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości