ŻABKA CZEKA
|
2009-07-22, 03:30:13
ŻABKA CZEKA
|
|||
|
|||
Jest kraina tysiące jezior niezliczona rodzina .
Tam słoneczko świeci złocistym promieniem. Mazurskie jeziora szklą się, dając wszystkim nadzieję . Szuwary , sitowie wody tajemnicę skrywają, Powiem wam , cisza sza . Kto pocałuje żabę , kochanka będzie mieć na wieczny czas . Kiedy będzie wysoko słoneczko na niebie , pobiegnij przez łąkę tysiącem kwiatów tęczy promieniejącej . Usiądź pod drzewami na starej kłodzie próchniejącej, Wsłuchaj się w żaby kumkające. Żaba siedzi na kamieniu , Na ciebie z daleka łypie oczkiem , I z ciebie się śmieje że masz na kochanka nadzieję . Ale jak to w baśniach wszystko zdarzyć się może . Pobiegnij przez łąkę , Usiądź na kłodzie . |
|||
2009-07-24, 01:14:49
Re: ŻABKA CZEKA
|
|||
|
|||
Dziękuje za uznanie . Ciebie poprawiłam . :okok:
Mam pytanko ; :mysli: myślałam że jak zwracam się do konkretnej osoby ,czy nie powinno być z dużej tak jak np. . Ci |
|||
2009-07-24, 06:17:12
|
|||
|
|||
monika45bydg napisał(a):Dziękuje za uznanie . Ciebie poprawiłam . :okok:W wieszach jest to niepotrzebne a nawet nie wskazane, można nawet imiona pisać z małej, podpatrz jak inni to robią, ja np. z dużej piszę tylko słowa określające Boga, bo to jest dla mnie ponad. miłego dnia |
|||
2009-07-24, 11:12:40
|
|||
|
|||
Tak każdy kogoś lub coś ma ponad siebie . :mysli:
Ja np . Śmierć Pod względem jej bycia w naszym życiu , mam dla niej szacunek |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|