Cisza
|
2009-07-29, 19:10:04
Cisza
|
|||
|
|||
przekwitły kwiaty
czas zatarł ślady amnezja słowa wyblakły pożółkły zdjęcia refleksja zachodem słońca cisza wokoło samotność zgasła gwiazda radości śladem apatia dźwięk dzwonów na trąbce grana... "Ktoś, komu nie chce się szukać, nie jest wart tego, by znaleźć." |
|||
2009-07-29, 23:10:20
Re: Cisza
|
|||
|
|||
Smutno o starości, ale podobno bywa też radosna bo:
przekwitły kwiaty - ale zaczynają dojrzewać nowe pączki pożółkły zdjęcia - ale teraz są w komputerze i nie wyblakną cisza wokoło - ale jest upragniony spokój zgasła gwiazda radości - ale ciesymy się z radości innych tylko ten dźwięk dzwonów - tu już nie ma żadnego "ale" miłego dnia |
|||
2009-07-30, 19:00:11
|
|||
|
|||
Na trąbce grana "Cisza" ....................................................
|
|||
2009-07-30, 21:34:52
|
|||
|
|||
szaraczek napisał(a):Na trąbce grana "Cisza" .................................................... No nie jak patrzę na ten avatar i grającego szaraczka to nijak z "Ciszą" mi się nie kojarzy "Ktoś, komu nie chce się szukać, nie jest wart tego, by znaleźć." |
|||
2009-07-30, 22:44:43
|
|||
|
|||
Nina napisał(a):No nie jak patrzę na ten avatar i grającego szaraczka to nijak z "Ciszą" mi się nie kojarzyJuż nie gra tylko tupie....CISZA ! |
|||
2009-07-31, 11:29:40
|
|||
|
|||
Nina napisał(a):przekwitły kwiaty Ciekawy, liryczny wiersz.Pozdrawiam. Traktujmy innych tak, jak sami chcielibyśmy być traktowani. |
|||
2009-08-04, 09:28:16
|
|||
|
|||
najtrafniej u 'szaraczaka' - przepiękny utwór - "cisza".
a propos wiersza - w kilku strofach autorka fotografuje życie, z powodzeniem z resztą. wyraz zadumy wieńczy dzieło. samotność jest lepsza od hałasu |
|||
2009-08-06, 22:03:55
|
|||
|
|||
Dzięki dziewczyny...
Anju świetnie Ci się ta odwrotna strona medalu... ale fakt z "Ciszą" nic się już nie wymyśli Pozdrowionki "Ktoś, komu nie chce się szukać, nie jest wart tego, by znaleźć." |
|||
2009-08-13, 08:41:09
|
|||
|
|||
zadołowałaś mnie Pani Magister - tak bardzo nie lubię o tym myśleć!...staram się o tym nie słyszec- nie widziec sie w lustrze- nawet u fryzjera nie patrze na lezace na podłodze siwe włosy
jestem jaki jestem |
|||
2009-08-13, 09:51:31
|
|||
|
|||
wiersz dobry ale nie lubie ciszy samotności
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2009-08-13, 20:21:25
|
|||
|
|||
czardasz napisał(a):wiersz dobry ale nie lubie ciszy samotnościPamiętam, że ...Masz to za sobą :pocieszacz: Dziękuję Wam wszystkim! "Ktoś, komu nie chce się szukać, nie jest wart tego, by znaleźć." |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości