Nocna wizyta w leśniczówce Pranie
|
2009-04-24, 07:23:44
Nocna wizyta w leśniczówce Pranie
|
|||
|
|||
Dzielę Polaków, jak Żydów i inne narody na mądrych i głupich,
uczciwych i złodziei, inteligentnych i tępych, interesujących i nudnych, krzywdzonych i krzywdzących (...) Julian Tuwim witam panie gałczyński witam panie tuwim ja wiem że to tylko sen i ręki nie powinienem podawać przecież nie byłem nawet na pogrzebie tam w dali między a i żet to kwiaty polskie roztaczają swe skrzydła nad dymiącą łąką chłoną strofami jej natchnione opary (nawet pani natalia dzisiaj nie kaszle) to nie ezop świeżo malowany to nie niobe wychodzi nam naprzeciw to ten szajgec gudłajski składa ci wizytę srul pieroński z wielkiego miasta łodzi nie wie że chłód z nad jeziora unosi nad leśniczówką skamandryckie zaklęcie alef, bejs, gimel...alfa, beta, gama a, be, ce - stukot niesie ponad chmurami wspólny majufes niedopełnionej przyjaźni w imię świętości poezji i tylko łza zaciemniająca oko nie pozwoliła wskazać czy to skumbrie w tomacie czy ozór na szaro, czy zwykły polski chamochrzan jestem jaki jestem |
|||
2009-04-24, 07:54:13
Re: Nocna wizyta w leśniczówce Pranie
|
|||
|
|||
Cierpienie i śmierć wszystkim jednakie,
i taka sama krew czerwona Czy to Laos, Zambia, Alaska czy Peru tak samo smakuje łza słona... [center][spacja][/spacja] Honi soit qui mal y pense! -=============)Sword®[/center] |
|||
2009-04-24, 17:40:27
Re: Nocna wizyta w leśniczówce Pranie
|
|||
|
|||
Kamilu ale przywaliłeś - chciałam powiedzieć mocno napisane i podoba się :-)
miłego dnia |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości