Morsem wystukane
|
2008-08-01, 19:17:43
Morsem wystukane
|
|||
|
|||
Morsem wystukane
- - - - - - - - - - - - - - - Uciekających chwil wspomnienie Obrazy szarej codzienności Troska i miłość Jej pragnienie Na co dzień w ludzkim sercu gości Nie da się oczekiwać Jej nadejścia Jak letniej pory Nie da się marzyć o jej przyjściu Gdy człowiek na nią Nie gotowy Usycha trawy źdźbło zielone Choćby troskliwą ręką podlane I przyczyny jego odejścia Niewtajemniczonym Nie są znane Chwytam rękoma Oddech wiatru spalony Przymykam oczy zasmucone I widzę w dali krajobrazu Gałązki sosen przytulone Przesyłam Tobie to wspomnienie Choćby na wczoraj zapisane Stuka dzięcioł morsa na drzewie Motyl przysiada pośród drogi A mnie pragnienie weszło w serce I więcej słów Pisać nie mogę .. Zbigniew 2008-08-01 18:29:58 Siłą woli, mocą duszy Każde zło człowiek skruszy By serdeczne , czyste dłonie Podać temu, kto dziś " tonie" zbigniew piotr <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.elfograd.nmj.pl">www.elfograd.nmj.pl</a><!-- w --> - Fan Klub mojej twórczości |
|||
2008-08-01, 23:17:49
|
|||
|
|||
zbigniew napisał(a):więcej słówDzięcioł więcej nie potrafi wystukać morsem co Zbyszku nam przekazałeś wierszem |
|||
2008-08-02, 15:24:15
|
|||
|
|||
ładnie i z sercem napisane
|
|||
2008-08-02, 17:16:31
|
|||
|
|||
ulotne jest spojrzenie w przeszłość,
chwile wspomnień zapisane na kartce papieru, miłość choć przemija, jak blask słońca przyzywa do swych promieni... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości