konstytucja do KONSTYTUCJI
|
2018-07-12, 17:48:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-07-12 18:09:40 przez adamadahp@gmail.com.)
konstytucja do KONSTYTUCJI
|
|||
|
|||
humor i polityka
konstytucja do KONSTYTUCJI Wagę konstytucji dawno określono Jej doskonałością często się chwalono Przepisy ustawy głośno odczytano Lecz nie jednakowo słowa zrozumiano. Więc interpretacja daje znać o sobie W komisjach,na ulicy, w sejmowej ławie Wysilane głowy; Jaką dać dedukcję ? Niech zwycięży racja tworzona przez opcję ! Podsuńmy tu pomysł by rozwiać te złości Konstytucja do KONSTYTUCJI - " wyprości" Wątpliwości utnie,wieloznaczność zamknie Z mównicy głos - powaga popłynie składnie. Lecz znowu tu może pojawić się taki Wynajdzie w tej drugiej konstytucji luki Zamysłem zakręci ; intencją od słowa I wszystko już na nic ; robota od nowa. I tak w nieskończoność można by się bawić dyskusje,poglądy w " wiadomości " wprawiać. Niech przyśni się wreszcie nasz marszałek Józef Skutecznością się zapisał - nie przez pozew. Nie bacząc na elity czy skutą kastę Rozwiązywał problem ; z orzełkiem na czapce. Niech wzorem Hiszpanii świeżym ;też wytrwale Policja przypomni po co nosi pałę .[/align][/size] echo |
|||
2018-08-17, 14:11:37
RE: konstytucja do KONSTYTUCJI
|
|||
|
|||
Ojj, nie wiem czy policja powinna tak przypominac, wrocimy do komuny wtedy...
|
|||
2019-06-18, 16:51:08
RE: konstytucja do KONSTYTUCJI
|
|||
|
|||
czy w Hiszpanii komuna panuje ??? Nieraz lud za dużo sobie pozwala i nie ma wyjścia , a pozwala sobie nieraz dlatego że wie nikt go nawet nie dotknie a powinien ktoś postawić go do " pionu ".Nigdy nie byłem i nie jestem za przemocą .
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości