Pierwsze próby poetyckie
|
2017-06-13, 18:56:34
Pierwsze próby poetyckie
|
|||
|
|||
Dzień dobry,
przedstawiam swoje pierwsze próby. Pisane były z myślą o mojej przyjaciółce śpiewającej w punkowej, szwedzkiej kapeli. Będę wdzięczna za uwagi do tych czterech krótkich wprawek. 1) uśmiecham się wśród was gniję od środka tańczę w ciemną noc nie mam rozsądku proszę pozwól mi między żebrami mam pusto brakuje mi powietrza gdzie jest moja miłość? bez nich chcę zniknąć proszę pozwól mi mam garść słonych łez nikt ich nie widzi q pokazuje je wszystkim niech to będzie wspomnieniem proszę pomóż mi 2)chłodne ręce dziękują twój oddech wywołuje sztorm w moich kanalikach łzowych włosy poplątane puste gniazdo świat się przewrócił i jest inaczej ta nić mnie wiąże jest mi już zimno okryj mnie skórą swojego ciała 3)mam puste oczy kiedy słyszę co mówisz nie śnię marzeń nie pamiętam idę ale nie patrzę gdzie czy bóg mnie jeszcze pilnuje? myśl uporczywa i kłująca a co jeśli go nie ma? pozwól mi umrzeć i nigdy nie być jak Ty mam nic a Ty chcesz mi to zabrać moje wszystko 4)Tęsknie czy znasz to znaczenie robaczywienie od głowy się zaczyna tych myśli się nie pozbędę nie tęsknie musisz być tu pociesz mnie nie mogę jeść pająka mam w gardle chciałabym się śmiać ale jak otworzę usta tam są tylko robaki nie słowa tęsknie zapamiętaj mnie z najgładszego i pustego czasu |
|||
2017-06-18, 19:26:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-18 19:35:03 przez tom_70.)
RE: Pierwsze próby poetyckie
|
|||
|
|||
(2017-06-13 18:56:34)suzi napisał(a): Dzień dobry, Tragicznie to wygląda. Np takie frazy jak: "tańczę w ciemną noc" "okryj mnie skórą swojego ciała" "mam puste oczy kiedy słyszę co mówisz" "mam nic a Ty chcesz mi to zabrać" "(...) z najgładszego i pustego czasu" Cały tekst jest przeokropny. hej! |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości