Ostatnia bitwa
|
2016-11-12, 02:06:05
Ostatnia bitwa
|
|||
|
|||
Trafiony strzałą prawdy upadł na ziemi zbrukanej
pychą nienawiścią i brakiem ludzkiego sumienia jeszcze na moment uniósł głowę w pękniętej przyłbicy zawołać do boju chciał resztką sił pospolite ruszenia aby uderzyły we wroga na ojczystej ziemi pokalanej zapomniał kim sam był teraz leżał i konał bez gromnicy w myślach kołatała mu się ostatnia jedna myśl szalona : ,, przed nami kolejne bitwy jeszcze bitwa nieskończona,, lecz miecz mu rozsypał się na kawałki w tej samej chwili a zbroja pordzewiała na piersi, która nosiła dumnie medale rycerze jego rozpierzchli się, którzy cudem na polu przeżyli jakiś zakonnik nieopodal odmawiał po cichu Gorzkie żale dzień chylił się ku końcowi niebo chmurzyło się czerwone i wtedy pojawili się woje na białych koniach na polanie a zbroje ich były nowe nietknięte jeszcze i tak lśniące odbijało się w nich niczym jutrzenka majowe słońce OJCZYZNĘ WOLNĄ POBŁOGOSŁAW DZIŚ PANIE zabrzmiał śpiew a wraz z rycerzami zaśpiewała cała okolica a w tej samej chwili chmury się rozstąpiły na nieboskłonie i ukazała się rycerzom zdumionym na biało Bogarodzica która wyciągnęła do nich swe niewinne i czyste dłonie błogosławiąc im na nowy czas bez fałszu, nienawiści i obłudy a wraz z czarną rzeką kłamstwa odpłynęły na zawsze wszystkie brudy |
|||
2016-11-12, 10:40:11
RE: Ostatnia bitwa
|
|||
|
|||
Zapewne autor zaprzeczy temu, że tekst nie jest rymowany,
pozbawiony jest wszelkich reguł prozodycznych, zawiera masę błędów gramatycznych, nie wspominając o fatalnej fabule. |
|||
2016-11-12, 12:34:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-12 12:35:27 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
wiesz co Tomku
ja mam te twoje komentarze w ..... jak jesteś troszkę inteligentny to pewnie już wiesz gdzie ? ale tak na marginesie : strasznie musisz się nudzić ze swoją rodzinką i kotem bo z nudów już nie wiesz czym się zająć i piszesz te swoje grafomańskie anty-komentarze a pisz sobie mamy w końcu wolność słowa tylko jak stracę któregoś dnia cierpliwość żebyś nie miał do mnie żalu |
|||
2016-11-12, 12:57:20
|
|||
|
|||
Gorzej jak ja stracę cierpliwość na twoje
psudowierszyki, na twoje pierdolamento |
|||
2016-11-12, 13:05:42