Rozstanie
|
2008-06-19, 08:59:19
Rozstanie
|
|||
|
|||
dzisiaj
spoczął na kamieniu właściwie się w niego wtopił ciałem i całym koślawym życiem obok lewitowały wspomnienia niczym wąpierz poszukujący karmy dawniej miłe ostatnie bolesne wczoraj siadali wspólnie wstydliwie splatała grona rąk delikatnie rozmazując wzrokiem kontury jesień przyszła wczesnym rankiem oczy przegrywały nierówną walkę tracąc blask dziwne i porażające było to spojrzenie chyba podświadomie pragnęła by ją zatrzymał nie stchórzył zrozumiał że musi odejść jestem jaki jestem |
|||
2008-06-23, 01:12:16
|
|||
|
|||
a moze dzisiaj obok a jutro jesien?
|
|||
2008-06-23, 08:54:07
|
|||
|
|||
ewetka napisał(a):Przemijanie... nic nie trwa wiecznie,ale zostają wspomnienia , do których zawsze można wrócić. Nie wiem, czy moja interpretacja jest zgodna z tym, co autor chciał przekazać. Zaciekawił ,mnie wiersz, skłonił do refleksji. jest to wiersz o nie chcianym rozstaniu, jest to wiersz o przegranej walce z chorobą swojej partnerki, nie miał na to wpływu - nie potrafił nic zrobic by zatrzymać- musiał się poddać....jest to tez wiersz o jesieni życia ale...Wszystko jest sprawą interpretacji czytajacego i z jego wola nie będę dyskutował :-) :!: pzdr.kamil jestem jaki jestem |
|||
2008-06-23, 08:56:21
|
|||
|
|||
Dopota napisał(a):a moze dzisiaj obok a jutro jesien? eliksir życia - to raczej nie mozliwe- a chciałoby się :-( pzdr.kamil jestem jaki jestem |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości