Prazasada
|
2015-09-26, 20:07:36
Prazasada
|
|||
|
|||
Bije z niezbadanych źródeł
życiodajna prazasada gasi pragnienia leczy rany początkiem jest i końcem w ciągłym magicznym obiegu rozprzestrzenia się po świecie dla synów matek córek i ojców łagodnie zmywa skazy łączy morza i rzeki zmienia stany skupienia zawsze do nas powraca oby nigdy jej nie zabrakło Miłość jest źródłem życia |
|||
2015-09-26, 22:12:48
RE: Prazasada
|
|||
|
|||
Toyer coś trudny ten wiersz, dla mnie mało zrozumiały............ a może jestem za bardzo zmęczona
Podoba mi się tylko zakończenie miłego dnia |
|||
2015-09-28, 11:38:46
|
|||
|
|||
Nic dziwnego, że wiersz jest niezrozumiały, bo niektóre słowa zostały w nim użyte i niejako stworzone na siłę, po to chyba aby utwór uwiarygodnić i uatrakcyjnić. Ale moim skromnym zdaniem efekt jest tu raczej przeciwny. Na razie w Twej twórczości widzę sinusoidę, a powinna być linia ciągła. Ale pracuj dalej Toyer, wyżyny poetyckie są jeszcze przed Tobą. Pozdrrawiam
|
|||
2015-09-29, 08:04:15
|
|||
|
|||
Jakież to wyrazy stworzono na siłę? Ja tu nic takiego nie widzę. Prazasada to może wyraz mało używany, ale dopuszczalny. To idea, która ma pierwszeństwo przed wszystkimi zasadami. To właśnie miłość jest najważniejszą siłą sprawczą w świecie, ona powoduje, że życie się toczy i świat istnieje. Miał bym zastrzeżenia nieco co do formy, nawet zbytniej prostoty przekazu, ale myśl jest jasna.
Wiersz jaki jest, każdy widzi. |
|||
2015-09-29, 10:51:40
|
|||
|
|||
Chciałem stworzyć nową prazasadę. Wielcy filozofowie uważali za nią żywioły, liczby, rozum a o miłości nikt nie pisał. Ja uważam że też powinna wśród nich się znaleźć. Pozdrawiam
|
|||
2015-09-29, 19:44:20
|
|||
|
|||
A rozum z miłością ma coś wspólnego
miłego dnia |
|||
2015-09-30, 14:16:37
|
|||
|
|||
Ja myślę że rozum z miłością nie ma nic wspólnego To dwie odrębne rzeczy. Czasem rozum mówi jedno a serce co innego. Po za tym sam stan zakochania jest poza rozumowym myśleniem Pozdrawiam
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości