Nostalgia
|
2014-03-25, 07:00:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-03-30 17:05:27 przez Ewa.)
Nostalgia
|
|||
|
|||
Nostalgia.
Nieważne, że rozpostarłam przed Tobą Bezmiar lasów, ogrodów zielonych Od morza do gór trwających Od kropli do kamyków na drodze położonych Nieważne Nieważne, gdzie starą modlitwą Lud z ludem w niedzielę się miesza Pełen nadziei na lepsze trwający- W nadziei żyjący Nieważne Nieważne, gdzie brat bratu rękę poda O pogodzie, o domu porozmawia na ulicy O polityce, o szkole, o samochodach O sąsiadce z drugiej kamienicy Nieważne Ja idę długą aleją W Richmond Park, gdzie żyli król i królowa Do mnie jelenie się śmieją Wieczorem błyśnie okiem sowa Może kiedyś, w niedalekiej przyszłości Brat z bratem porozmawia Nad Tamizą, tą inną rzeką Na niebie dostrzegą żurawia Nie wiem jak wrócić do domu Czy tylko ptakiem żelaznym Godzina drogi malowana na niebie I bagaż nieważny Nucąc, chodzę po obcym parku Wędruję zamyślona Liczę dni, kiedy Ty weźmiesz Mnie w kraju w stęsknione ramiona. |
|||
2014-03-25, 09:43:08
RE: Nostalgia
|
|||
|
|||
Ewo, bardzo pięknie, tęsknota i oczekiwanie. Zobaczyłem to, jak byś namalowała obraz.
Mnie się podoba |
|||
2014-03-25, 11:24:22
|
|||
|
|||
Wiersz nostalgiczny o tęsknocie skrywanej głęboko w sercu. Za dużo słów na nie, ale pointa bardzo wyraźna i pełna nadziei. Pozdrawiam
|
|||
2014-03-25, 13:02:33
|
|||
|
|||
Też sądzę że za dużo słów i wyliczanek, ale całość na PLUS.
miłego dnia |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości