On
|
2012-07-19, 22:24:29
On
|
|||
|
|||
Myślę o tobie
wyobrażam ze jesteś tu ukoją moje myśli zaspokój pragnienie jedno ze stu Samotnie czekam w przestrzeni kleknę nagi przed tobą tu będę jeszcze długo żywcem mnie stąd nie zabiorą Przyjdź proszę, nie wystaw mnie możesz się spóźnić chwile...lub dwie nieważne, tutaj jestem i zostanę mi nie spieszno me życie tobie oddane |
|||
2012-07-20, 16:36:10
RE: On
|
|||
|
|||
Wiersz Twój za bardzo przypomina list, moim zdaniem za dużo jest prozy, unikaj też zbyt wielu przymiotników, pamiętaj minimum słów maksimum treści, nie wykładaj "kawę na ławę"
Trochę pozmieniałam, spójrz czy w tej wersji wiersz jest czytelny i zrozumiały dla Ciebie. Myśl o tobie wyobrażeniem ze jesteś tu ukoi myśli zaspokoi pragnienie jedno ze stu samotnie czekam w przestrzeni klękam nagi przed tobą jeszcze długo żywcem mnie stąd nie zabiorą Przyjdź proszę nieważne kiedy bo tutaj jestem i zostanę i nie spieszno mi me życie tobie oddane miłego dnia |
|||
2012-07-20, 18:27:41
|
|||
|
|||
Masz racje postaram się.Aha i jeszcze chciałbym zapytać bo dostałem taką podpowiedz ze czasownikami tez nie rymować. (Prawda? )
Dzięki!!! |
|||
2012-07-20, 21:29:12
|
|||
|
|||
(2012-07-20 18:27:41)Mike napisał(a): Masz racje postaram się.Aha i jeszcze chciałbym zapytać bo dostałem taką podpowiedz ze czasownikami tez nie rymować. (Prawda? ) W wierszach białych w ogóle nie stosuj rymów, a w rymowanych......... no cóż trudno mi odpowiedzieć bo nie jestem znawcą poezji a tylko amatorką, jak Ci pasuje rym czasownikowy to stosuj a z czasem doszlifujesz swój warsztat. Dobrze żebyś poczytał tych którzy już od lat piszą i próbuj podobnie jak oni. miłego dnia |
|||
2012-08-28, 23:15:05
|
|||
|
|||
a propos tych wierszy rymowanych, to osobiście właściwie się na tym nie znam, ale jeden bardziej doświadczony poeta powiedział mi kiedyś, że jeżeli już rymujemy, to najlepiej łączyć czasownik z rzeczownikiem (bądź też inną częścią mowy). ja sama rzadko używam rymów i wydaje mi się to bardzo trudne do wykonania, ale podziwiam osoby, które mają talent do tego rodzaju wierszy.. a jeśli piszemy wiersz biały, to staramy się nie rymować, bo swoistą cechą tego typu wierszy jest właśnie brak rymów.
jeszcze odnośnie wiersza, bardzo podoba mi się Twój wiersz, jak również w drugiej "odsłonie", zmieniony przez anję.. pozdrawiam, życzę natchnienia i czekam na kolejne Twoje wiersze |
|||
2012-09-24, 22:01:32
|
|||
|
|||
Dzięki
|
|||
2012-09-28, 21:20:14
|
|||
|
|||
tu będę jeszcze długo
żywcem mnie stąd nie zabiorą Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości