Lubię
|
2008-05-15, 21:43:08
Lubię
|
|||
|
|||
Lubie szeptać Ci słowa które tak wiele znaczą
K - to Ciebie poznał nie zamknie tych słów na dnie serca O- tuli nimi zimny świat ogrzeje ich ciepłem roztopi lody C- iemną noc zmieni w piękny świt H- urargan zmienia się w letni wiatr A moje serce wciąż krzyczy słowa dwa M- e usta nucą ulubioną pieśń C-eipło ogarnia wszystko w koło I-graszka rąk spojrzenie oczu E-teryczny zapach unosi się i nie możesz oprzeć się A ja z z ciekawością zaczekam aż zbierzesz te wszystkie małe słowa Wypowiedziane z czułością ze łzami w oczach z sercem otwartym wypowiedzianych od tak po prostu bez okazji Ich woń przeprowadzi cię w trudnych chwilach będzie drogowskazem który nie pozwoli Ci zejść z drogi miłości |
|||
2008-05-16, 19:46:07
|
|||
|
|||
piekne wyznanie miłosci
|
|||
2008-05-16, 22:24:30
|
|||
|
|||
Bardzo mnie te słowa intrygują pieknie pokazne zmierzanie szukanie pragnień miłości.Ona tu jest żywa. Pozdrawiam
norbertus |
|||
2008-05-17, 17:09:31
|
|||
|
|||
miłość wyzwala w nas tyle dobrego....
|
|||
2008-05-18, 21:08:35
|
|||
|
|||
o, właśnie się zastanawiałam, jak się nazywa taka forma, a odpowiedź przyszła sama (w kommencie Ninoczki) - akrostych. pozazdrościć tylko - niebanalnie, i tak bardzo intrygująco taka forma to w zasadzie wyzwanie dla autora i Ty jak najbardziej temu wyzwaniu sprostałaś....... :lol:
"Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-05-27, 00:29:13
|
|||
|
|||
dziękuje wszystkim
|
|||
2008-05-27, 09:27:31
|
|||
|
|||
Rzeczywiście Pani Magister Nina dobrze opkreśliła taki typ utworu wierszowanego. Dla ciekawych podaje informacje , ze odmianą akrostychu jest abecedariusz czyli utwór wierszowany, w którym układ liter rozpoczynających kolejne wersy lub strofy ułożony jest w porządku alfabetycznym
Warto poprawić Ciepło...chociaż sens tego co napisałaś przy A przeniósłbym do E...a tak na poważnie - co to znaczy "kochamcie"- moze warto spojrzec do słownika Brawa za próbę akrostychowania i....to ciągłe oczekiwanie na słowa miłosci umieszczone w jednym tyglu. pzdr. jestem jaki jestem |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości