Kazimierz Przerwa Tetmajer
|
2011-04-05, 15:46:22
Kazimierz Przerwa Tetmajer
|
|||
|
|||
Lubię, kiedy kobieta omdlewa w objęciu,
kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię przegięciu, gdy jej oczy zachodzą mgłą, twarz cała blednie i wargi się wilgotne rozchylą bezwiednie. Lubię, kiedy ją rozkosz i żądza oniemi, gdy wpija się w ramiona palcami drżącemi, gdy krótkim, urywanym oddycha oddechem i oddaje się cała z mdlejącym uśmiechem. I lubię ten wstyd, co się kobiecie zabrania przyznać, że czuje rozkosz, że moc pożądania zwalcza ją, a sycenie żądzy oszalenia, gdy szuka ust, a lęka się słów i spojrzenia. Lubię to - i tę chwilę lubię, gdy koło mnie wyczerpana, zmęczona leży nieprzytomnie, a myśl moja już od niej wybiega skrzydlata w nieskończone przestrzenie nieziemskiego świata. Ten wiersz jest poprostu (według mnie) fenomenalny. Jest dowodem na to,że sex może być nazywany piękniej niż tylko stukanie czy bzykanie. Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek |
|||
2011-04-05, 21:34:06
RE: Kazimierz Przerwa Tetmajer
|
|||
|
|||
No, no nie powinnam czytać tego przed spaniem
Rzeczywiście fajny wiersz i robi wrażenie. miłego dnia |
|||
2011-04-06, 21:02:25
|
|||
|
|||
UWAGA
normalnie odpływam Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2011-04-07, 21:06:17
|
|||
|
|||
Piękny wiersz, prawda?
Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek |
|||
2011-04-10, 00:06:12
|
|||
|
|||
Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2011-06-20, 17:26:47
|
|||
|
|||
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2011-06-20, 23:08:45
|
|||
|
|||
No i poleciały motylki w brzuchu
miłego dnia |
|||
2011-06-24, 11:47:31
|
|||
|
|||
Dziękuję babajaga ... moje uszy miały świetną ucztę
Humor jest kołem ratunkowym... w nurcie życia. |
|||
2018-11-15, 09:38:48
|
|||
|
|||
mój ukochany wiersz
|
|||
2018-11-20, 22:09:12
|
|||
|
|||
@laura
Pisanie kilku postów tylko lub głównie po to, by umieścić linki do pozycjonowanych przez siebie stron nie będzie tu akceptowane. Jeśli się to powtórzy, zablokuję więcej niż tylko możliwość wyświetlania sygnatury. Dodawanie/zmiana sygnatury i/lub linka w polu "strona domowa" z opóźnieniem, kilka dni później niż napisane posty, licząc na to, że nikt nie zauważy, tutaj też nie przejdzie. Piotr GRD Piotr GRD network Piotr GRD photos Młodzi Gniewni Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości