zapowiedź
|
2010-11-01, 11:43:48
zapowiedź
|
|||
|
|||
próbowałam wywróżyć przyszłość z białych płatków
chciałam dostrzec w nich jakiś cud rozwadniają się tylko i płyną drobnymi kroplami w dół nie zostawię na nich śladów zniknę jak pierwszy śnieg co zanim dotknie ziemi stopi się w powietrzu Przyjaciel - ktoś, kto zna melodię Twego serca i może ci ją przypomnieć, gdy zapomnisz słów. |
|||
2010-11-01, 19:06:44
RE: zapowiedź
|
|||
|
|||
Spokojny refleksyjny wiersz tak właśnie na mnie podziałał - spokojem.
Jedno pytanie: napisałaś zniknę czy nie powinno być znikną ? Czekamy na następne miłego dnia |
|||
2010-11-01, 19:21:48
|
|||
|
|||
czasami przyszłość wróżymy z akacji
myśląc o tym jedynym nadzieja spada na ziemię w ręku zostaje kij marzenia rozwiewają się w powietrzu a szczęście przytłacza ciężki but... (to taka moja refleksja po przeczytaniu wiersza) Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2010-11-01, 19:46:04
|
|||
|
|||
" a z Putramenta zrobimy fundament, bo cieżka sztuka ten Putrament"
Grześ |
|||
2010-11-01, 19:50:16
|
|||
|
|||
Pisarz jest tyle wart, ile niepowtarzalnego i oryginalnego wnosi do literatury.
— Jerzy Putrament Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2010-11-01, 19:53:02
|
|||
|
|||
zatem .................
Grześ |
|||
2010-11-01, 19:57:00
|
|||
|
|||
zatem......
przepraszam - "Nula.Mychaan" że pod jej wierszem...dyskusja Wiersz twój ma głębie zmusza do refleksji... taka zapowiedź, która nie zostawia śladu... smutne... Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek. — Wisława Szymborska |
|||
2010-11-01, 21:54:08
|
|||
|
|||
Dziękuję za dyskusje )
Zdecydowanie ma byc zniknę, inaczej wiersz straciłby dla mnie sens wers wcześniejszy wiąże wszystko w całośc, chciałam powiedziec tym wiecej niz na pierwszy rzut oka. Bardzo mi miło że mnie czytacie. Przyjaciel - ktoś, kto zna melodię Twego serca i może ci ją przypomnieć, gdy zapomnisz słów. |
|||
2010-11-01, 22:04:23
|
|||
|
|||
Cieszę się bardzo ,że jednak Nulcia się zjawiłaś nareszcie i się nie rozpłynęłaś
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości