wspomnienie
|
2009-04-14, 23:28:57
wspomnienie
|
|||
|
|||
WSPOMNIENIE
Byłaś piękna tamtego mglistego poranka, cała w barwach przedświtu - jak brzasku kochanka, jak królowa jesieni bo pora to była, w której jeszcze nie skuła świata lodu bryła. Jak ta pora deszczowa - smutna, rozmarzona - stałaś przy mnie. Przecudne, krągłe twe ramiona aureola rudawych, nierówno przyciętych, długich włosów spowiła i spośród zmarzniętych, rannych słońca promieni - nieśmiała i skryta - wyszłaś z cienia... Na światło. Niczym Afrodyta z przycypryjskich fal morza wśród wichrów i piany - tak ty się wyłoniłaś w jesienny poranek. I choć ideał piękna zapewne się zmieni nieraz - ja nie zapomnę tej cudnej jesieni... Byłaś piękna tamtego mglistego poranka niczym złudne marzenie, jak senna zachcianka; byłaś piękna tamtego mglistego poranka niczym dnia wstającego miłosna wybranka. Cała w czerni, z uśmiechem wschodzącego słońca w szarych oczach odbitym - mógłbym tak bez końca patrzeć w cudny ten obraz, w to nieme zjawisko! Nowa jesień wspomnienia studzi⦠Ot i wszystko! Szczecin 4 kwiecień 1983 skaranie boskie |
|||
2009-04-14, 23:32:54
|
|||
|
|||
Musisz częściej zaglądać Skaranie do swego kuferka staroci! Piękny wiersz! Olbrzymie :brawo: I dziękuję za ucztę
[center][spacja][/spacja] Honi soit qui mal y pense! -=============)Sword®[/center] |
|||
2009-04-14, 23:39:40
|
|||
|
|||
Zaglądam, Sarmato, zaglądam...
Pewnie niejedno jeszcze przeczytasz :-) Dzięki za miłe słowa. |
|||
2009-04-15, 17:10:40
|
|||
|
|||
piękny krajobraz.. :-)
|
|||
2009-04-15, 20:28:56
|
|||
|
|||
Uśmiecham się do tego wiersza :brawo: skaranie
miłego dnia |
|||
2009-04-16, 06:44:27
|
|||
|
|||
Ładnie opisałeś nową jesień podoba mi się ten wiersz
|
|||
2009-04-17, 19:02:21
Re: wspomnienie
|
|||
|
|||
chociaż...powtarza się....mglistego poranka
chociaż... bo pora to była ...............nie skuła świata lodu bryła... to, wszystko zamierzone aureolą jesieni przystrojone. Barawo, zachwycająco. :brawo: |
|||
2009-04-19, 17:04:13
Re: wspomnienie
|
|||
|
|||
Mickiewicz, Mickiewicz, Mickiewicz - no, prawie jak Adam, ale wszystka w czasie przeszłym, a teraz co? :dokuczacz:
szczęście nie jest na sprzedaż |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości