słaby rodzaj niewieści
|
2009-03-05, 21:34:21
słaby rodzaj niewieści
|
|||
|
|||
Słaby rodzaj niewieści
napisano już o tobie wiele razy zachęcony przeistoczę się w poetę wyjmę żebro i jak Adam przed wiekami będę patrzył czy przemienisz się w kobietę jak z zieleni nagle piękny kwiat wyrasta z ciekawości wyciągając długą szyję rozglądając się wokoło pragniesz widzieć gdzie jest korzeń sprawca tego że znów żyjesz wieczorami kiedy szarość kolor zmywa i nie widać już różnicy miedzy nami przeplatamy swe ramiona niczym drzewa drżąc jak liście jednym głosem znów śpiewamy cały ogród wstrzymał oddech by w zachwycie wymalować na tle nieba piękne granie bo gdy ranek spryska rosą płatki kwiatów czar uleci a tęsknota pozostanie tak jak motyl który w górę się unosi zostawiając gdzieś na dole starą skórę oddaliłaś się w nieznane porzucając zmięty płaszcz za ciasny gorset w głowie dziurę a różnica która między nas się wkradła tak naprawdę nie jest wcale taka wielka zachwyceni swym istnieniem wciąż pragniemy zjadać jabłka filuternie w oczy zerkać 2009.03.05 autor: dobry czas dobry czas jest właśnie teraz |
|||
2009-03-05, 22:36:58
|
|||
|
|||
Pięknie się zaprezentowałeś,będzie cię miło czytać." Dobry czas" , dobry wiersz.
Pozdrawiam serdecznie. |
|||
2009-03-06, 01:25:36
|
|||
|
|||
Witaj Dobry czasie.
Zdaje się, że miałem już niekłamaną przyjemność czytania i komentowania tego wiersza. Nic nie dodam i nic nie ujmę. I przyznam się - lubię żeberka :-P :-P :-P Jest wiersz! Pozdrawiam :-) |
|||
2009-03-06, 19:09:24
|
|||
|
|||
Jak autorytet krzyczy JEST WIERSZ ! nic innego mi nie pozostało :brawo:
|
|||
2009-03-06, 22:33:51
|
|||
|
|||
Polot napisał(a):Jak autorytet krzyczy JEST WIERSZ ! Autorytet (największy zresztą i wszechczasów - sic!) umarł kilka lat temu. Dokładnie na prima aprilis ale go przechowali bo głupio, żeby taki AUTORYTET w taki dzień... Proszę, nie łączcie mnie z tym facetem nawet takim określeniem. |
|||
2009-03-07, 08:52:36
|
|||
|
|||
Dziękuję ślicznie za komentarze :-)
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich i każdego z osobna :lol: dobry czas jest właśnie teraz |
|||
2009-03-08, 13:06:05
|
|||
|
|||
Nic dodać, nic ująć, fantastyczny wiersz. Pozdrawiam
|
|||
2009-03-08, 19:47:07
|
|||
|
|||
Bardzo ładny i pełen ciepłych uczuć wiersz o kobietach podoba mi sie
|
|||
2009-03-08, 21:43:07
|
|||
|
|||
No, zdążyłam jeszcze na wiersze, (ciii, byłam na wódeczce i myślałam, że nie zdążę) , muszę pochwalić wiersz, bo i mi się podoba. Pozdrówka.
szczęście nie jest na sprzedaż |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości