Wszystko można
|
2009-01-19, 11:34:24
Wszystko można
|
|||
|
|||
Można obarczać za krzywdy
zewnętrzny świat, lecz nie zapominajmy, że póki żyjemy, upaść niżej nie można... wraca cyklicznie reminiscencja szklana bariera do dalszej podróży przed nią szare kwiecie usłane a za nią kontrast wyśniony skrzypi stale szlaban przed tobą przed próbą wstrzymując oddech zbojkotowania chęci zdecydowanych znużenia energii co w siłę rośnie można sprzeciw wyrazić miną jak w mowie chłopca niekompletnego wszyscy tak ciągle pytają bez końca co mi od siebie to życie dało potem do urny wrzucą trzy grosze za wysłuchanie słowa lotnego i wrócą w progi każdego dnia węższe ściskając myśli w ciasnym pokoju może by lepiej zalać je wodą rzęsiście rozbitą w kropelki chłodu albo powrócić gdzie pierwsze padło aktywnie służyć drugiej zadumie bo chociaż przeżył prawdziwe piekło z serca wysyła radosne wibracje pokazał światu że można współtworzyć prawdziwe domy nadzieją oszklone |
|||
2009-01-22, 14:55:10
|
|||
|
|||
Czy to czasem nie jest zgryzota z wojskowych koszar?
|
|||
2009-01-22, 18:27:14
|
|||
|
|||
a moze szklana pulapka
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2009-01-22, 19:15:10
|
|||
|
|||
Stanelu ten wiersz jest o pokonywaniu niemożliwego,
o tym że pomimo trudności można życ szczęśliwie. Wiersz jest inspirowany życiem kalekiego chłopaka, który został międzynarodowym mówcą...głosi miłośc. |
|||
2009-01-22, 19:16:03
|
|||
|
|||
czardasz napisał(a):a moze szklana pulapka Hmm takiej wersji jeszcze nie widziałem :-) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości