***(naucz mnie proszę)
|
2009-01-11, 01:12:11
***(naucz mnie proszę)
|
|||
|
|||
***(naucz mnie proszę)
naucz mnie proszę być bardziej odpowiedzialny za ciszę kiedy wylewam słowa na przypadkowych przechodniów albo rozpuszczam ich szczątki w krępującej modlitwie gdy nikt nie kocha rachunki wracają snami naucz mnie wierzyć w zasady wrzesień 08 "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-11, 01:17:19
|
|||
|
|||
Ładnie to ująłeś.
Jest napisane "proście a będzie wam dane" i coś w tym jest! a obrazek pod zdjęciem mnie przeraża miłego dnia |
|||
2009-01-11, 01:21:34
|
|||
|
|||
dziękuję Anju, obrazek odpowiada mojemu stanowi w jakim ten wiersz powstał.
Pozdrawiam ciepło A. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-11, 01:27:08
|
|||
|
|||
Arti napisał(a):obrazek odpowiada mojemu stanowi w jakim ten wiersz powstał.wiem (to widać, słychać i czuć) i również ciepło pozdrawiam miłego dnia |
|||
2009-01-11, 01:30:41
|
|||
|
|||
mam coś fajnego dla Ciebie:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ziria.wrzuta.pl/audio/x5ce2Y0lP1/the_secret_wedding">http://ziria.wrzuta.pl/audio/x5ce2Y0lP1 ... et_wedding</a><!-- m --> "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-11, 21:47:59
|
|||
|
|||
Cytat:Arti to propozycja, myślę że tak jest poprawnie. pewnie tak... ale na razie tego nie ruszam wydaje mi się że obie wersje są poprawne Cytat:Arti, takie stany nie są nam obce, kiedy wydaje się , że nie umiemy żyć i odnaleźć się. Tak bardzo wtedy potrzebny nam jest drugi człowiek, bliski człowiek . Dla mnie prześliczny wiersz niektórych błędów nie da się naprawić samotnie dziękuję Biała Damo pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-13, 22:24:33
|
|||
|
|||
po 1she) - początek wymiata - bycie odpowiedzialnym za ciszę - naprawdę dobrze to ująłeś, jest mocne, ale nie przesadzone.
...w ogóle cały ten wiersz wydaje mi się jakąś dziwną modlitwą, może nawet nie tyle dziwną, co niekonwencjonalną (czytaj - poetycką ) po 2gie) - tym, co wierzą w zasady jest rzeczywiście łatwiej generalnie to podpisuję się pod tym obiema rękami i zazdroszczę Ci tego wiersza ps. klimatyczne zdjęcie (dawno mnie nie było tutaj, heh...) "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2009-01-18, 16:15:02
|
|||
|
|||
W zasadach ciszy nie ma miłości
wiara jest rowem słów odpowiedzialność szczątkiem ludzkości anonimowych głów. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości