Charakterystyka zewnętrzna - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Charakterystyka zewnętrzna (/thread-956.html) |
Charakterystyka zewnętrzna - minawia - 2009-03-01 12:28:01 Jestem babcia, ale jeszcze nie taka stara, chociaż czytam w okularach. Na jedno ucho też nie słyszę, Pożytek z tego? Mam ciągle spokój i ciszę. I chociaż mgła na mych oczach swą zasłonę powiesiła, chociaż piano-pianissimo w uchu zagościło, i chociaż zęby jak pieniądze gubię, i wyglądam jak strach na wróble, a kości trzeszczą jak drabiniasty wóz przeładowany snopkami dojrzałych zbóż, i chociaż serce się zestarzało to przez trudy życia wypiękniało. Jeszcze wiara we mnie tkwi, że bajkę o kopciuszku zmienimy i całą noc na balu razem przetańczymy. Zawiruje z nami cały świat i zgubimy trochę naszych lat. Do końca ze mną będziesz ty! nadziejo :rotfl: :rotfl: - Majka - 2009-03-01 13:26:32 Sprawnie, z humorem i z dużym dystansem do siebie napisany wiersz. - minawia - 2009-03-01 18:05:34 miało być trochę kabaretowo - Guest - 2009-03-01 20:45:59 :lol: i jest kabaretowo ...ja babcia ale do czytania bryle ściągam . Wszystko prawie na opak ze mną lecz żyje nadzieją :lol: - anja - 2009-03-01 21:03:28 :brawo: minawia, bardzo mi leży taki wierszyk. Chwilami wygodnie jest nie słyszeć lub nie widzieć. A zatańczyć możemy już tylko z ....nadzieją? - meg04 - 2009-03-02 07:54:26 ech te nasze polskie babcie, los funduje tylko kapcie, a kiedy włożymy liliowy kapelusz i przestaniemy wciąż mówić "nie rusz"? - Sarmata - 2009-03-02 08:16:41 :lol: Brawo Buniu! :brawo: - minawia - 2009-03-02 10:49:18 bunia Cytat:ech te nasze polskie babcie, los funduje tylko kapcie, a kiedy włożymy liliowy kapelusz i przestaniemy wciąż mówić "nie rusz"?słusznie zauważyłaś, właśnie wiersz mówi o uwolnieniu się z takich wzorców babcinych Sarmata Cytat::lol: Brawo Buniu! :brawo: a ja.... :cry: nic już...? :wnerw: ...no , tak ja babcia...no i czy nie mam racji? :figielek: charakterystyka - leszek009 - 2009-03-07 13:53:10 babcią można być ale nie tylko bo i babką do rzeczy zresztą jak piszesz chcesz przetańczyć całą noc więc nie jest tak źle z Toba wiersz humorystyczny ładnie napisany - Sarmata - 2009-03-07 16:17:18 Pogromca - nie bądź taki hej do przodu bo cię z tyłu zbraknie! Tobie w metrykie nikt nie ma zamiaru zaglądać, choć wolisz się tajniaczyć. Ale od naszych Babć to ci wara, jak psu od zegara! Bo będzie nieprzyjemność jak ciupażko ze trzy razy z wierzchu przeciągnę!!! - minawia - 2009-03-07 22:40:01 Sarmata napisał Cytat:Ale od naszych Babć to ci wara, jak psu od zegara! :roll: takiego powiedzenia jeszcze nie znałam :lol: i chyba więcej ,,nie znam :shock: |