Znowu na ziemi - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Znowu na ziemi (/thread-931.html) |
Znowu na ziemi - norbertus - 2009-03-04 16:38:12 Jak to możliwe Miłość przewrócona Nogi obolałe Ciało zemdlone Ciężar robi swoje Pycha przyciska Rozpiera się niczym Na swoim Raz powstałeś Panie Teraz z mozołem Dźwigasz na sobie Człowieka Czy jednak on Zrozumie Że powstanie to Sprawa Boga i człowieka Warunek jeden Podniesienia siebie Miłować bez granic I doścignąć Tego Co powstał aby iść dalej On idzie dalej dla Ciebie Czy powstaniesz Aby pójść za Nim Z człowiekiem I dla Człowieka Re: Znowu na ziemi - Sarmata - 2009-03-05 08:19:13 norbertus napisał(a):(...) Samo to wystarcza za cały wiersz... - Guest - 2009-03-07 00:23:20 A według mnie za dużo w nim "człowieków". Rażą! Wybacz Norbertusie, nie powinienem komentować bo jak mi się coś z religią kojarzy to przestaję być obiektywny ale te cztery "człowieki" przesądziły o moim udziale w dyskusji. Dwie pierwsze zwrotki super! Wystarczą za resztę. Pozdrawiam :-) |