Obrazki jesieni - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Obrazki jesieni (/thread-928.html) |
Obrazki jesieni - Guest - 2009-03-04 22:14:28 Październik koszem jabłek przygniata spracowany grzbiet dłonią wiatru drzewa ocierają pot liści oszronione porankiem łąki monitują do nieba o śnieg wyżebraną tonę węgla ciągnie zaprzęg chłopskiej radości echo niesie śmiech kartofliska kluczem dzikich gęsi przyroda zamyka powieki oddając się w ramiona hibernacji. - Guest - 2009-03-04 23:15:17 Czekam na wiosnę a Stanelkowi się jesień marzy i do tego jak wyraziście uroki jesieni opisuje :brawo: - Guest - 2009-03-07 00:13:57 stanel napisał(a):zaprzęg chłopskiej radości stanel napisał(a):echo niesie śmiech kartofliska stanel napisał(a):przyroda zamyka powieki To wspaniałe metafory. Jednak stanel napisał(a):bydło na łąkach może zadeptać wszystko co najpiękniejsze... Pozdrawiam :-) - Guest - 2009-03-07 20:31:36 Dziękuję Skaranie,słaby jestem w kosmetyce estetyki. Poprawiłem,zapamiętałem i obiecuję poprawę na przyszłość. :figielek: |