Czy mnie miłujesz - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Czy mnie miłujesz (/thread-7663.html) |
Czy mnie miłujesz - iśka - 2023-04-01 08:44:53 Jeśli nie obumrę dla swojego ja znajdę tylko wygodny tron i zamiast dojrzałym kłosem będę tylko bujanym obłokiem jeśli z oczu nie spadną łuski pozostanie tylko atramentowa ciemność poza horyzontem zdarzeń czy pokocham kiedyś w ogóle uwięziony we własnym ego a może być po prostu człowiekiem takim który ma w nosie muchy jednak czy mnie miłujesz bardziej odbija się echem w mojej duszy ufam i wierzę że znajdę własną ścieżkę gdzie moje ja nie przygniecie mnie do ziemi spowiadam się dzisiaj z miłości za dużo czasu utraconego łakomstwem karmione moje oczy powoli świat odbierał mi rozum wciąż tak niewiele kocham znajduję tylko wygodny tron i jeden cierń w moim sercu czy mnie miłujesz bardziej aniżeli ci RE: Czy mnie miłujesz - sturecki - 2023-08-09 18:26:11 Generalnie, jestem tu od paru chwil i uczę się korzystać z funkcji forum. W ten sposób trafiłem na Twoje posty. Piosenka super. Wiersz, globalnie nie przypadł mi do gustu, ale niektóre sformułowania są ciekawe. Niezwykle trafne jest, że nasze miłości to "za dużo czasu utraconego". Zapamiętam do końca życia, może nawet rozwinę myśl w jednym ze swoich utworów. Pozdrawiam. RE: Czy mnie miłujesz - adamadahp@gmail.com - 2023-10-22 10:39:18 Utwór grzeje wytrawną filozofią. Te jakby oderwane od rdzenia motywy umiejetnie trafnie synkopują się i zręcznie powracają do wypadkowej zawartych myśli. Ma duszę i trzon a równocześnie jest przestrzenią co wciąga do treściwych rozważań. Reasumując ,forma przyjęta wektoryzuje jakby w pewien norwidowski promethidionizm,uruchamiając coraz to nowe kierunki interpretacji,rozszerzając przez to zasięg treści i absorbując w poznawanie całokształtu utworu , co zapewne niewątpliwie rodzi oczekiwane uczucia. Wzruszająco piękne ! |