Poczekajmy - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Poczekajmy (/thread-735.html) |
Poczekajmy - minawia - 2009-04-06 18:20:32 zerwany za wcześnie owoc smakuje goryczą poczekajmy mocą wiosny zawiążą się swieże pąki płatki w barwne kwiaty rozwiną pocałunkiem słońca owoc dojrzewa zerwiesz go kiedy słowik miłosci pieśń zaśpiewa poczekaj teraz wlasnie smaku nabiera Göteborg 2009.04.06 Ps. nie mam polskich znakow, przepraszam za utrudnienie. -> Poprawiłem K.T.(o)S. - Guest - 2009-04-06 18:26:30 Ja już pół życia szukam tego słowika. Czasem go słyszę , ale on śpiewa komuś innemu. - anja - 2009-04-06 18:33:11 Warto poczekać Ładnie minawio. - Guest - 2009-04-06 18:37:25 Poczekajmy nie spieszmy się bo nie tylko goryczka ale też i kwasota nam buzię "wykręci" Minawio znam ten ból pisania bez polskich liter - minawia - 2009-04-06 22:59:02 Dziekuje za cieple slowa komentarzy. Sarmato, dziekuje za polskie znaki... - Sarmata - 2009-04-06 23:55:37 Cała przyjemność po mojej stronie Re: Poczekajmy - Kamil Rousseau - 2009-04-07 08:02:52 niedojrzały owoc smakuje goryczą poczekajmy mocą wiosny zawiążą się świeże pąki pocałunkiem słońca drzewa barwne kwiaty ozdobią owoc dojrzewa - zerwiesz go kiedy słowik miłości pieśń zaśpiewa nie spiesz się jeszcze nabiera smaku trochę poprzestawiałem w Twoim pięknym wierszu , ale jakos tak mi się przeczytało...pięknie piszesz o dorosłej milosci - Sarmata - 2009-04-07 08:54:57 Nie zgodzę się ze zmianą strofy 2 i 3 zbyt zmieniłłeś sens wypowiedzi, natomiast końcówka - to rzeczywiście finish godny Mistrza! :brawo: - Kamil Rousseau - 2009-04-07 09:12:33 Sarmata napisał(a):Nie zgodzę się ze zmianą strofy 2 i 3 zbyt zmieniłłeś sens wypowiedzi, natomiast końcówka - to rzeczywiście finish godny Mistrza! :brawo: trudno jest operować czyimiś słowami/myślą - zawsze autor to autor...moja podpowiedź miała raczej wskazywać kierunek, wytyczać łagodniejsze ścieżki lecz do celu zawsze musi dojść wędrowiec. dlatego końcowy zapis wiersza jest zawsze w ręku autorki - nawet pozostawienie go w postaci pierwotnej jest wola twórcy...my tylko podpowiadamy skromnie - Sarmata - 2009-04-07 09:32:31 I za to jesteśmy i Tobie i Skaraniu szalenie wdzięczni A że nie ze wszystkim musimy się zgadzac - De gustibus non disputandum est - minawia - 2009-04-11 07:57:59 zerwany za wcześnie owoc smakuje goryczą poczekajmy mocą wiosny zawiążą się swieże pąki płatki w barwne kwiaty rozwiną pocałunkiem słońca owoc dojrzewa zerwiesz go kiedy słowik miłosci pieśń zaśpiewa teraz wlasnie smaku nabiera poczekaj Dziekuje za komentarze i podpowiedzi. Kamil-u Rousseau, chyle czola z racji Twojego wieku i uchwycenia poezji w piekniejsze jej ksztalty Robilam przymiarke do zamianykolejnosci dwóch ostatnich zwrotek, ale zalezy mi jednk, zeby w pamieci pozostalo zastanowienie nad odpowiednia pora "zerwania tego owocu" Zmienielam tylko szyk w ostatniej zwrotce. |