Niedrożność - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Niedrożność (/thread-725.html) |
Niedrożność - Kamil Rousseau - 2009-04-08 08:05:32 przedzieram się przez zatory ludzkiej niedoskonałości rysuję dotychczasowość i jutrzejszość marzeń błądzę jak rozkapryszony wiatr szałaput poszukując miejsca na ślad i pamięć niespełniony poeta! niespełniony człowiek! jeden z wielu którzy poszli z ciżbą w konkury i przeciw jeden z wielu którzy z marzeń usypali utopię ta ziemia której nie ma skrywa swoją twarz w dłoniach wstydu pokornej uległości symetrii współistnienia ten świat który nie zaistniał wypełnia czas w drodze do ostatecznego nie ma - Sarmata - 2009-04-08 11:04:58 Kamilu - ciżbom czy raczej ciżbą? Sam już nie jestem pewien... Poza tym uważaj na swe marzenia, bo skażesz się sam na los podobny do mojego - wiecznego tułacza, bez domu,i bez celu już nawet... A naprawdę nie jest to łatwa ani przyjemna dola... To nie pierniczenie w bambus - to przyjacielska rada. - Kamil Rousseau - 2009-04-08 12:24:04 Sarmata napisał(a):Kamilu - ciżbom czy raczej ciżbą? Sam już nie jestem pewien... cizbom - bo liczba mnoga. A los i cd? peel ma juz tyle lat ze nawet powiedzenie "z górki" byłoby nie prawdziwe - anja - 2009-04-09 17:51:19 :brawo: Kamil - Guest - 2009-04-14 23:16:45 Kamil Rousseau napisał(a):cizbom - bo liczba mnoga. Pomomo twojej uwagi edytowałem. Z kontekstu wynika, że jednak liczba pojedyncza. Kamil Rousseau napisał(a):poszli z ciżbom w konkury W liczbie mnogiej powinno być poszli z ciżbami w konkury ewentualnie poszli ciżbom w konkury ale to zmieniłoby sens. Poza tym wiersz daleko odbiego od tego do czego przyzwyczaiłeś. Druga zwrotka totalnie pogubiła rytm. Niestety, uważam, że nie ma wiersza! Pozdrówka :-) - Mikoku - 2009-04-15 17:14:03 sporów tutaj wiele, a mnie się ten wiersz podoba, wypływa z niego głębia rozpaczy, choć nie do końca..pozdrawiam :-> |