Lubię ... (2) - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Lubię ... (2) (/thread-7223.html) |
Lubię ... (2) - madaadamph - 2020-11-06 13:01:08 na falach spokojnego dnia Lubię ... ( 2 ) Lubię patrzeć na ciebie gdy śpisz Kiedy wstajesz, zakładasz suknię Przechodzisz się po pokoju Czy ulicą biegniesz z uśmiechem . Uśmiecham się do ciebie gdy cię nie ma Bo wiem kiedy wrócisz - na czas ! Zabierzesz mnie jak zawsze w nieznane Bo tak bardzo zależy nam na nas. Lubię patrzeć gdy wracasz do domu Niosąc jego ciepło radością życia Otwierasz drzwi, na nowo się witasz Większa połowo, skromna, moja. Odgaduję twoje myśli - tęsknienia By im sprostać - Zachcieniom owym Częstować cię miłym zaskoczeniem Wierząc, że to nasze, miłe - Ulubione. Lubię patrzeć gdy topisz się w marzeniach By w krótce zasnąć spokojem nocy. Oddalić wątpliwości minionych dni Dać wolność snom wyrosłym z przeżyć naszych. |