A jeśli ... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: A jeśli ... (/thread-7099.html) |
A jeśli ... - Arturek - 2019-03-25 14:18:42 A jeśli rak toczy twoje wychudłe ciało trzeba dokonać czym prędzej resekcji jak wrzodu co żyje na zdrowej tkance zanim rozpoczną się do kości przerzuty a jeśli kłamstw tobie jeszcze ciągle za mało i nie odrobiłeś znowu zadanych lekcji nie rób już tej burzy we własnej szklance kup lepiej sobie nową kapotę i buty a jeśli nie wiesz tego co by się dziś stało gdyby tylko z tej fałszywej dyskrecji nikt by nie mówił dzisiaj o łapance pogrożono by tylko palcem i na skróty a jeśli nadal nie wiesz kto jest tą zakałą i nie brak ci wciąż fałszywych obiekcji zostań jak malec po pierwszej czytance z mądrości swych przodków na zawsze wyzuty RE: A jeśli ... - Fred - 2019-03-26 17:32:07 Ta finezyjna forma i odległe rymy dzieją sie trochę ze szkodą dla treści. Staje sie ona zagmatwana i nieco haotyczna. Cieszę się jednak że pojawił się ktoś na tym forum, kto mierzy się z formą regularna wiesza. Ten serrwis ma chyba jakieś watpliwe szczęście do lurowatych przegadanych i drfyfujących tyrad. Pozdrawiam. RE: A jeśli ... - Arturek - 2019-03-27 14:05:11 Dziękuję, tylko mam wątpliwości co do pisowni słowa chaotyczna -ja zawsze pisałem to słowo przez ,,ch,, pozdrawiam także. RE: A jeśli ... - Fred - 2019-03-28 11:29:23 Mozliwe, że masz rację. RE: A jeśli ... - Arturek - 2019-03-28 12:26:08 A czemu nie napiszesz autorze : Tak,masz rację - po prostu bez tego ,,możliwe,, ? RE: A jeśli ... - Fred - 2019-04-03 13:33:12 (2019-03-28 12:26:08)Arturek napisał(a): A czemu nie napiszesz autorze :zależy Ci chyba bardziej na czepianiu sie literówek, niż na dyskussji o poezji. Wierszyk jest słaby, chaotyczny, niespójny i żadne pyskówki ani drobne utarczki o treść komentarrzy tego nie poprawią. Bardziej Ci chyba zależy na przyznaniu Ci racji, którą usiłujesz sobie wywalczyć. RE: A jeśli ... - Gryf - 2019-10-26 12:07:50 Arturku, twój także podoba mi się, te odległe rymy dają ciekawy wygląd i fajną formę. Ostatnie dwa wersy są też podsumowaniem całości... Pozdrawiam |