Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej.
Kolejne niewypały administracyjne ... - Wersja do druku

+- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl)
+-- Dział: Początek (/forum-4.html)
+--- Dział: Księga Skarg i Zażaleń i inne pytania (/forum-11.html)
+--- Wątek: Kolejne niewypały administracyjne ... (/thread-7086.html)

Kolejne niewypały administracyjne ... - bronmus45 - 2019-01-28 08:46:02

.
Wczorajsza (27.01.2019) decyzja administratora Piotra GRD jest kolejnym - według mnie - niewypałem, dołującym coraz mocniej portal w środowisku jemu podobnych. Proszę zauważyć / prześledzić "dorobek" pisarski w działach wierszy rymowanych i białych w ostatnim okresie - które to od teraz mają przewodzić stawce strony głównej - a następnie porównać do ilości publikacji w tym samym czasie w dziale autorskim.

Cytując administratora - Działami głównymi, do których ludzie trafiają swym wzrokiem najpierw powinny być "wiersze rymowane" i "wiersze białe" - koniec cytatu - można sobie właśnie wyobrazić ową rzeszę czytelników widzących, że w tych działach prawie nic się nie dzieje (kilka publikacji w okresie paru miesięcy). No i na tej podstawie wielu z nich już na wstępie rezygnuje z uczestnictwa w tymże przedsięwzięciu, kierowanym przez Piotra GRD. Co widać "gołym okiem" w ilości nowych użytkowników, rejestrujących się na tym forum.

Oto owa decyzja administratora Piotra GRD - kopia z oryginału:

"Dział autorski" został przeniesiony niżej na liście działów na stronie głównej. Uznałem, że nie powinien on - będąc praktycznie pierwszy na liście - stanowić "działu głównego", a jedynie być dodatkowym, uzupełniającym. Działami głównymi, do których ludzie trafiają swym wzrokiem najpierw powinny być "wiersze rymowane" i "wiersze białe".
...
Zapewne kolejną decyzją Piotra GRD będzie ban w stosunku do mnie - a niech sobie ulży, dowodząc swojej doskonałości ...

RE: Kolejne niewypały administracyjne ... - Piotr GRD - 2019-03-08 14:39:15

Daleko, bardzo daleko mi do doskonałości... Ale nie o tym.

Wiem kto tworzył kiedyś to forum i mogę domyślać się z jakich względów powstał tutejszy dział autorski. Nie wyobrażam sobie jednak, aby na forum *dyskusyjnym* pierwszym od góry działem był ten, w którym się nie dyskutuje. I tyle, kropka.

Twoja argumentacja odnośnie ilości publikacji w ostatnim czasie w poszczególnych działach jest o tyle nietrafiona, że dział autorski zawiera niemal wyłącznie (w ostatnim okresie) Twoje wpisy. Nie można opierać forum wyłącznie o jednego użytkownika.

Że ruch na forum jest znikomy (poza Twoimi wpisami w dziale autorskim) - wiem. Wynika to również (choć nie tylko) z przeszłych działań osób takich jak bronmus45, Misiek, tom_70. Przy braku kłótni takich jak wasze mam nadzieję na powolne odżycie tego miejsca, choć tak jak i poprzednio zajmie to pewnie lat kilka.

Pisałeś, że udzielasz się zarówno na forach, jak i portalach społecznościowych, prowadzisz blogi... Powinieneś zatem rozumieć różnice pomiędzy tymi miejscami i znać przeznaczenie każdego. A mimo to na forum *dyskusyjnym* usiłujesz tworzyć autorski wątek, swego rodzaju portfolio lub blog i wściekasz się, że przesuwany jest on niżej na liście działów, przez co będziesz miał mniejszą widownię.

Nikt nie broni Ci pisać w innych działach, tam jednak, jak na każdym forum dyskusyjnym, będziesz musiał zaakceptować komentarze, również i te będące w kontrze do Ciebie i Twoich utworów. Jeśli chcesz mieć jedno miejsce, w którym badał będziesz oglądalność/klikalność akurat konkretnie Twoich dzieł zebranych, bez żadnych (lub przynajmniej bez niepochlebnych) komentarzy, to forum dyskusyjne nie jest do tego właściwym miejscem.