- próba rozliczenia... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: - próba rozliczenia... (/thread-6829.html) |
- próba rozliczenia... - bronmus45 - 2017-10-26 09:09:07 . Biegnę do ciebie myślą i westchnieniem - jesteś wspomnieniem... które zbyt często męczy moją duszę wątpliwościami, czy aby na pewno Ty jesteś winna owemu rozstaniu - byłaś królewną... i przez miesiące wprost tą wymarzoną - zostałaś żoną... Lecz wnet skończyła się błoga idylla, gdyż szał miłosny okazał się żądzą - inni też błądzą... To tylko erzac usprawiedliwienia aby zagłuszyć moje wątpliwości - objaw słabości... Tak też zostanie już do drogi końca - zaćmienie słońca... . P.S - proszę tego tekstu nie odbierać jako mój autoportret, bo nim absolutnie nie jest. . RE: - próba rozliczenia... - Misiek - 2017-10-26 11:24:42 Bronku pisze się tak : proszę nie łączyć podmiotu lirycznego z moją osobą bo autoportret nie jest to na pewno w żadnym razie |