Rytm Tańca - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Rytm Tańca (/thread-6781.html) |
Rytm Tańca - Orcio24/7 - 2017-10-18 12:05:00 RYTM TAŃCA Stawiasz równo kroki w rytm tańca I zauważasz czarnego błazna – przebierańca. On też tańczy i zbliża się do Ciebie Świetlisty rydwan mknie po nas na niebie. Zabieram Cię w rejs jedyny transcendentalny Odkryję przed Tobą pierwiastek niepoznawalny. Oboje niesieni rytmem piosenki tańczymy Wokoło wszyscy sączą płyn i dymią dymy. Nasze kroki się dopełniają tworząc jedność, W tym tańcu bogini posiadłaś wielką biegłość. Ja oczarowany pląsam w rytm namiętnie I uniesienie wyłapuję w serca tętnie. Gdy przetańczę noc z Tobą pewność posiadam, Że w bój idę –straszliwy- niejeden cios zadam. Kobieta pokocha wyłącznie wojownika Niezbadana dla mistrzów jest moja technika, Mój ruch jest zbyt szybki wymyka się oku, Jak tygrys dzielny szykuję się do skoku. I w wirze walki jakbym tańczył znów z Tobą, Nie zmęczę się nawet kaźnią całodobową. Brałem udział we wszystkich wielkich bitwach, Asystowałem przy zaklęciach i dziwnych modlitwach. Moja wiedza wykracza poza progi tego świata Moja chata w ambrozję i nektar stoi przebogata. Lecz Ciebie mi brak – odwiedzasz tylko sny, Nad moim zniszczeniem wylewasz gorzkie łzy. Gdy nam się taniec uda wieczność się kołysze Później nic.. słyszę tylko ciszę. 2008 rok.. RE: Rytm Tańca - tom_70 - 2017-10-18 12:29:23 MASAKRA RE: Rytm Tańca - Fred - 2017-10-18 12:48:15 Wiersz pisany wyłącznie pod rym i to pod kiepski rym, w dodatku bez zachowania dyscypliny rytmu oraz bez logicznej ciągłosci wątku, ot taki rymowany tasiemiec. Wiersz o tańcu powinien być rytmiczny, a on się leje jak flaki z olejem. Jesli chcesz pisać dobre wiersze, powinieneś dużo czytać i to dobrej literatury nie kolegów, którzy piszą mniej więcej tak samo jak ty, dużo pracy przed Tobą. Powodzenia. |