białe i czarne - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: białe i czarne (/thread-6777.html) |
białe i czarne - ElaM - 2017-10-17 20:44:15 każdy dzień kończę tak odległym jutrem że sny zaczynają cierpieć na bezsenność nie pomaga nawet ozdabianie różańca wieczorową koronką a przecież chcę tylko odnaleźć siebie zanim marzenia ulegną hibernacji RE: białe i czarne - bronmus45 - 2017-10-18 09:01:16 Podoba mi się, lecz z jedną uwagą. Otóż w moich rodzinnych stronach na różaniec mówiono właśnie... koronka i w związku z tym - przynajmniej dla mnie - "ozdabianie różańca wieczorową koronką" jest "masłem maślanym". Jeślibyś mogła zmienić na inne słowo (lub cały wers), to byłoby cacy... Pozdrawiam RE: białe i czarne - ElaM - 2017-10-18 20:00:53 Bronek u mnie różaniec, to różaniec, a koronka, to koronka. Więc jeśli różaniec ozdabiam koronką znaczy dokładnie, że odmawiam i różaniec, i koronkę. Chyba nie jesteś katolikiem, bo każdy katolik zna dokładnie różnicę między różańcem, a koronką chociażby. Z tych, a nie innych powodów nie zamierzam niczego zmieniać. Pozdrawiam. RE: białe i czarne - Misiek - 2017-10-18 20:09:01 koronka to rodzaj modlitwy różańcowej Bronku i daj sobie spokój oraz Eli RE: białe i czarne - babajaga - 2018-01-28 00:32:23 ciekawy wiersz Elu |