Dla Pani S. - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Dla Pani S. (/thread-6728.html) |
Dla Pani S. - marcusdavidus - 2017-10-07 21:44:56 kiedyś miałem wiarę uczucia marzenia kiedyś wierzyłem ze jest nadzieja ze miłość na zawsze to nie puste słowa lecz coś tak pewnego jak deska grobowa po kilku już latach samemu na tej ziemi wiem ze nie ma nadziei już nic się nie zmieni na nic zasady i na nic starania prawda to znana od wieków zarania możemy udawać ze mamy wreszcie kogoś lecz gdy będą problemy poznamy tylko wrogość i wieczne kłótnie i zero zrozumienia i wielka "miłość tak gorsza niż ściema kochałem tylko raz i kocham do tej pory lecz moja lady jest zbyt daleka na amory żyje pozbawiona wiedzy o mym istnieniu o tym kolejnym bezimiennym cieniu natchnieniu które definiuje życie bycie odmieńcem na intelektu szczycie i o tym zachwycie gdy patrze wstecz na życie gdy ujrzałem pierwszy raz jej słodką dusze czasami myślę ze się chyba uduszę gdy o niej myślę bo oddech mój tracę a przecież w jej życiu ja nic nie znaczę gdyby wiedziała ile wierszy napisałem jak się starałem jak bardzo kochałem czy to zmieniło by coś? wątpię to poety los |